Waarom kost het vervangen van een lambdasonde zo veel?

Op internet kan ik er eentje kopen voor €30-€40 (VW polo), echter gaf de garage waar ik geweest ben aan dat dit mij €150 zou kosten, vanwaar dit grote verschil?

Weet jij het antwoord?

/2500

De lambdasonde die je op internet koopt moet je zelf nog monteren en eventuele storingen resetten. Bij de garage zit dat allemaal bij de prijs die ze jou hebben gegeven, plus garantie op montage en onderdeel.

Ik snap dat garages ook geld moeten verdienen maar ik vind 150 euro voor een lambdasonde wel iets te veel. Een lambdasonde zit meestal op een plaats waar je makkelijk bij kunt en is 5 minuten werk om te vervangen. Resetten is ook maar 1 druk op de knop. Laten we zeggen dat ze een uur bezig zijn en de lambdasonde 50 euro kost, dan zou 100 euro een normale prijs zijn.

Garage is altijd duur, maakt niet uit wat je laat doen. Arbeidskosten en verbruikskosten komen er ook altijd nog bij. Het beste dat je kan doen is flink googlen en zoeken naar de goedkoopste garage met toch nog een goeie review. Het is ook handig om connecties op te bouwen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100