Op internet zie je vaak een straat afgezet waar dan alleen maar supercars voorbij rijden. Maar hoe weet ik wanneer en waar dit is? zo ja op welke site

Weet jij het antwoord?

/2500

Ieder jaar wordt er voor de rijken (die zich zo'n supercar kunnen veroorloven) de Gumball 3000-race gehouden. Je vindt daarover meer informatie op de officiële website: https://www.gumball3000.com/blog/riga-2017-gumball-rally en https://www.gumball3000.com/. In 2017 zal deze starten op 1 juli in Riga, de hoofdstad van Letland. Voor deze race worden overigens niet alle straten afgezet, maar ik neem aan dat dit bij de start wel gebeurt. Toegevoegd na 18 minuten: Hier https://pbs.twimg.com/media/C3FYFGHWYAA-5fl.jpg vind je de hele route van de rally: van Riga in 8 dagen via Warschau, Boedapest, Dubrovnik, Tirana en Athene naar het Griekse Mykonos, waar op 8 juli 2017 de finish is.

Bronnen:
https://en.wikipedia.org/wiki/Gumball_3000
https://nl.wikipedia.org/wiki/Gumball_3000

Voor de video in jouw vraag zijn geen straten afgezet. Vaak wordt er gewoon op de openbare weg gereden en gefilmd. Als men zich aan de verkeersregels houdt en er geen gevaarlijke situaties ontstaan is dat geen probleem. Als het wordt aangekondigd en er veel publiek op af komt is het wel een probleem, dat mag dus niet. Het zou dan een evenement zijn op de openbare weg en daarvoor is een evenementenvergunning nodig. Dat wordt dus niet publiekelijk van te voren bekendgemaakt, want dan komt niet alleen het publiek maar ook de politie er op af.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100