Hoe deur te stellen ford transit?

Onze ford transit/tourneo is omgebouwd tot een camper. Nou is deze een keer opnieuw gespoten door de vorige eigenaar. Allemaal netjes gedaan maar wij merken dat de deur niet goed sluit. Vooral op de snelweg komt er wind tussen waardoor dit een fluitend geluid maakt.
Eerst dacht we dat de rubbers niet goed waren maar deze zijn zo goed als nieuw. We denken dus dat de deuren niet goed gesteld zijn.
Weet iemand hoe je dit zelf kan doen?
Bvd.

Weet jij het antwoord?

/2500

Allereerst kijken of de spleet tussen deur en carrosserie overal evenwijdig loopt, en of deur en carrosserie op gelijke hoogte liggen. Dus of de deur niet terugligt of uitsteekt Dit zou je kunnen meten met een schuifmaat, maar meestal voel je de afwijking (als die er is) als je met je vinger de opening van boven naar beneden of van links naar rechts aftast. De deur zit vast met twee scharnieren en een slot die met bouten en moeren vastzitten aan de carrosserie. Door hiermee "te spelen" kun je afwijkingen corrigeren. Zou de deur terug liggen dan kun je vulplaatjes aanbrengen tussen scharnier en carrosserie. Of de bevestiging van de geleiding van het slot op de carrosserie wat naar buiten verplaatsen. Als de scharnieren zijn versleten en de deur hangt aan de zijde van het slot te laag, dan kun je de bevestiging van de geleiding van het slot op de carrosserie wat omhoog plaatsen, zodat het slot en daar mee de deur omhoogkomen als de deur dicht is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100