Hoe komt het dat iedereen me inhaalt tijdens het rijdens?

Wanneer ik aan het rijden ben merk ik dat als er meerdere rijstroken zijn, mij allemaal voorbijgaat, en dit terwijl ik netjes de maximumsnelheid aanhoud (als er max. 70 gereden mag worden rij ik ook tot op het streepje 70). Ook wanneer ik netjes 50 per uur rij merk ik dat auto`s al snel zitten te bumperkleven. Mijn snelheidsmeter wijkt 0,38 km af van de standaard (http://www.buggyboys.be/nl/tech_tellerafwijking.htm). Heb het gecontroleerd met een app, en de snelheid op snelheidsmeter wijkt inderdaad niet af.

Rijdt iedereen dan te snel? Of is er iets mis met mijn voertuig?
De motor maakt wel veel geluid tijdens het gasgeven (vind ik), maar dit al vast wel normaal zijn (is mijn eerste benzineauto).

Weet jij het antwoord?

/2500

Wanneer de motor teveel geluid maakt, kan het liggen aan te laat schakelen. Sommige mensen blijven te lang in een te lage versnelling rijden, dus wen je aan het 'Nieuwe Rijden' wat o.a. inhoudt dat je sneller doorschakelt ipv lang in een lagere versnelling doortrekken. Als jij je aan de maximum snelheid houdt gaan tegenwoordig irritant veel mensen te hard, halen jou dus in en als dat niet kan, gaan ze zeker bumperkleven. Het is iets een vorm van 'road rage' namelijk agressie in het verkeer. Wil je zeker zijn ga naar je garage en leg je probleem voor. Zij kunnen het even voor je controleren, vraag wel van te voren naar de kosten, achteraf hoge kosten zijn altijd vervelend. Nog iets, laat je niet opjagen of boos maken door die vervelende macho's die denken dat zij alleen op de wereld zijn. Je kunt eventueel als iemand erg lang blijft kleven bv wel het nummerbord onthouden en noteren voor jezelf, maar doorgeven? nee, ik raad dit niet aan. Houd je maar liever afzijdig.

Zo irritant !!! Die slakken die zich precies aan de snelheid houden... Nee, geintje :-) Het is een vertekend beeld wat je ziet. Er zijn inderdaad altijd mensen die haast hebben. Die rijden je dan ook voorbij. Zij die, net als jij, precies de maximum snelheid hanteren die zullen je dus ook niet inhalen en vallen daarom veel minder op. Voor een deel is het dus gezichtsbedrog. Uit snelheidscontroles van de politie blijkt dat het overgrote deel van de automobilisten zich keurig aan de snelheid houden. Dat je auto lawaai maakt. Dat kan. Maar dat kan ik zo vanachter mijn toetsenbord niet beoordelen. Is er niet iemand in je omgeving die er wat verstand van heeft en even een stukje met je auto kan rijden ? Dat scheelt je wellicht een duur ritje naar de garage !

Ik denk dat iedereen gewoon wat harder rijd, ik rijd zelf altijd op een 50 weg 55 of soms zelfs 60. Dit gaat automatich. Wil jij je auto toch even na laten kijken dan zou ik naar een betrouwbare garage gaan, anders gaan ze met je gas kloten en gaat je auto naar de klote. Succes

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100