Waarom trekt mijn auto scheef weg?

Als ik gas geef dan trekt de auto iets naar links en als ik dan het gas los laat "zakt" hij weer naar rechts.
Het is een oud escortje 1.6 uit '95.
Heeft iemand een idee?

Toegevoegd na 26 minuten:
Ik zie iedereen antwoorden om naar de banden te kijken en eventueel uitlijnen. Er zitten net nieuwe banden op en ik heb gezien dat hij zeer nauwkeurig is uitgelijnd, banden gevuld met stikstof etc.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

er zit altijd wat speling op de aandrijfassen. Het kan dat bij gasgeven de ene aandrijfas (rechts) iets sneller oppakt waardoor de auto naar links neigt. En bij gas loslaten ook iets eerder de aandrijf kracht kwijt raakt waardoor die weer naar rechts afwijkt. (Zou dan of bij het differentieel zitten of bij de cardan verbindingen.)

Waarschijnlijk speling op de draagarm(en). Dit is de bevestiging van de voorwielen. Laat je auto maar eens goed uitlijnen.

Kijk eerst even of je banden de goede spaning hebben. Als dat goed is en hij doet het nog. Laat hem dan even uitlijnen.

Als er een substantieel verschil is de bandenspanning van de voorwielen kan dat zomaar ontstaan!

* Uitlijning voorwielen * Verschillende diameter in de voorbanden * Auto staat scheef opgesteld* Verschil in bandenspanning Toegevoegd na 16 uur: Je zegt uitlijnen, maar weet je dat zeker? Misschien bedoel je balanceren en dat is iets anders zoals je weet. Uitlijnen doen ze alleen op verzoek en balanceren (loodjes) doen ze altijd na bandewisseling.

Laat hem maar uitlijnen door de garage. De kosten vallen echt wel mee. Toegevoegd na 23 minuten: Gewoon naar de garage gaan het is wel belangrijk dat dit prof. wordt opgelost. 1 slijtage 2 brandstof gebruik 3 veiligheid.

Bronnen:
Ondervinding.

*Een remklauw kan roestig zijn en daarom blijven hangen. *Het kan ook liggen aan de draagarmrubbers. Als deze slap of ingescheurd zijn kan de auto namelijk ook gaan trekken. *Speling in de fuseekogel kan dit probleem ook wel veroorzaken. Je verteld dat de auto net is voorzien van nieuwe banden en zeer nauwkeurig is uitgelijnd. Ik zou terug gaan naar de garage waar dit allemaal is gebeurt en dit probleem voorleggen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100