Hoe zit het tegenwoordig met de kwaliteit van Franse auto's?

We overwegen een mooie DS 5 van b.j.2012 kopen. Echter ben ik wel terughoudend gezien al die negatieve verhalen over de kwaliteit van Franse auto's. Is het nog steeds zo erg?
Iemand ervaring met DS5 (benzine, automaat)
Vallen de onderhoudskosten wel mee ...?

Weet jij het antwoord?

/2500

hallo Calexandra Nou de franse auto's zijn tegenwoordig helemaal niet zo slecht meer als ze waren hoor op Renault na deze hebben heel veel elektronica problemen jou keus een citroentje is een hele goede denk ik

De Consumentenbond onderzoekt elk jaar de betrouwbaarheid van auto's. Dat doen ze met een enquête waarin auto-eigenaren het aantal en de ernst van de opgetreden automankementen moeten aangeven. In het onderzoek van 2015 staat Citroën als vanouds onderin de lijst van in totaal 24 onderzochte merken: Slechtste 5: 20. Opel 21. Citroën 22. Peugeot 23. Seat 24. Audi Beste 5: 1. Mitsubishi 2. Daihatsu 3. Subaru 4. Toyota 5. Suzuki

Bronnen:
https://www.consumentenbond.nl/auto/auto-m...

Franse auto's doen tegenwoordig nog weinig onder voor de duitse vloot, De DS5 is overigens 1 van de betere modellen van Citroën mede door zijn comfortabele interieur, vele mogelijke opties en zuinige motoren met toch redelijk vermogen, Ik heb zelf als monteur gewerkt bij Citroën en heb ze bijna nooit voor ernstige problemen terug in de werkplaats gehad.

Ik heb een DS5 hybrid executive uit 2012. Die heb ik nieuw gekocht en er staat nu 253.000 km op de teller. Ik heb naast het reguliere onderhoud alleen een achteruitrijd camera gehad als reparatie. Kostte eur 149. Met banden doe ik niet zo lang, max. 30.000 km. Vooral achter gaat snel door de elektrische aandrijving en het gewicht van het accupakket. Het is vrijwel een foutloze auto, en eerlijk gezegd ben ik daar zelf ook wel een beetje verrast over. Eerste set remblokken bij 235.000, heel erg netjes. komt natuurlijk ook door het regenereren van remenergie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100