Hoe moet ik het contactslot vervangen?

Mijn sleutel is afgebroken in het contactslot, nu zie ik op youtube veel tutorials dat je hem op acc moet zetten en dan op een ''knopje'' kan drukken om alleen de cylinder te vervangen. Helaas lukt mij dit dus niet.
Nu ben ik van plan om het hele mechanisme te vervangen ( voorbeeld in de bijlage )
Alleen omdat ik zo druk bezig was om de auto te proberen te starten heb ik aan het stuur zitten trekken, nu staat deze dus in het stuurslot. Kan ik hierdoor wel het hele mechanisme vervangen of gaat dit niet werken en blijft het stuurslot bestaan?
Het betreft een Mazda Mx3 uit 1993.

Toegevoegd na 10 minuten:
Edit: Weet iemand toevallig of in mijn auto ook een startonderbreker zit? Anders zou ik hier ook naar moeten kijken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het complete stuurslot is evengoed nog te vervangen. Je zult alleen even aan het stuur moeten wrikken, om het eigenlijke stuurslot uit de stuurstok te trekken. Of deze auto een startonderbreker heeft kan ik zo niet zeggen. Toegevoegd na 2 minuten: Ik zie dat het een gebruikt stuurslot is, dan zou je de bevestigingsboutjes moeten vervangen. Dit zijn officieel breekboutjes, waarvan de kop afbreekt als ze vast genoeg zitten. (Dit is om diefstal moeilijker te maken).

als je het hele mechanisme vervangt dan heb je geen probleem met het stuurslot, zou je al een start onderbreker hebben dan zul je je nieuwe sleutels moeten laten inleren in de computer. dit kan de dealer voor je doen of een gespecialiseerd bedrijf.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100