Kan er octaan 102 in mijn auto?

Het merk van mijn auto is Suzuki Alto GL 1.0 uit 1995

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik zou het zeker niet aanraden. Het octaangetal (klopvastheid) maakt veel uit vwb de verbrandingstijd. Hoe hoger het octaangetal, des te langer de verbrandingstijd Motoren kunnen in principe op benzine met een hoger octaangetal rijden maar dan zal de (voor)ontsteking vervroegd moeten worden. Anders verloopt de verbranding na het bovenste dode punt van de zuiger en zal je motor te warm lopen door de na-verbranding. En je kunt niet ongestraft terug naar 95. Dan gaat je motor pingelen om reden dat de brandstof al verbrand is vóór het bovenste dode punt van de zuiger. Kortom: Met het wisselen van benzine met een ander octaangetal zal je ontsteking moeten bijstellen om een juiste verbranding te kunnen bereiken.

Ik denk het niet daar uw auto niet nieuw is en anderzijds nog niet oud genoeg(oldtimers kunnen daar dan wel op rijden daar deze brandstof geen ethanol bevat,wat een vervelend product is voor deze auto's).

Bronnen:
http://www.autowereld.com/artikelen/id/216...

Uw auto kan evengoed op octaan 102 rijden als op octaan 95 of octaan 98. Een hoger octaangetal dan de 95 die voor uw auto waarschijnlijk vereist is, heeft geen enkel positief effect. Aangezien gewone straatauto’s nooit meer dan 98 nodig hebben, is 102 tanken onzin. Dat heeft alleen bij racemotoren nut. Uw motor heeft geen enkel voordeel van de bijzondere eigenschap van deze benzine. Hij zal er niets beter door gaan lopen; het is voor gewone gebruiksauto’s alleen maar suggestie, kwakzalverij en geldklopperij.

Bronnen:
http://www.autowereld.com/artikelen/id/216...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100