Welk automerk of welke auto is qua comfortabel autorijden het best?

Toegevoegd na 9 minuten:
Met dank aan daantje1954...
Auto's die nog enigszins betaalbaar zijn...

Weet jij het antwoord?

/2500

Rols- Bently Toegevoegd na 41 minuten: citroën wel met veerbollen- Mercedes Benz

Is een persoonlijke smaak. Iedereen heeft hier een andere auto voor in gedachte

Voor mij een Range Rover, wel supercharged. In de stad een klein Fiatje, liefst Abarth. Toegevoegd na 2 dagen: Wat een minnen. Over mooie auto's mag je het hier niet hebben van de hondenhokfanclub. Marginaal moet het zijn.... Nou, nog een goedkope, ik heb zondag een Bentley uit 1983 gekocht voor 7.500 Euro (met het stuur nog aan de goede kant ook). Belastingvrij rijden op LPG. Beetje een extreme vorm van "goedkoop" rijden maar zo kan het ook wil ik maar zeggen. Ieder z'n ding. Wel comfortabel. Misschien moet de vraagsteller even een definitie geven van de mate van comfort die hij wenst.

renault is een redelijk betaalbare comfortabele auto

Een 2e hands Citroën XM.

Een Volvo S60 Als je hier mee gaat rijden wil je nooit meer anders! Zelfs een S60 uit 2001 met 2 ton op de teller rijdt nog fantastisch! Een S60 is onderhoudsarm maar heeft wel een pittige km prijs! Wel kiezen voor de 170 pk versie of meer en niet de 140 pk's want die zijn een beetje lui.

Buick

Mercedes of BMW (oude modellen - Mercedes W123 of BMW E34 zijn betaalbaar, comfortabel en motorisch zeer sterk)

een Volkswagen. Ik heb meerdere automerken gereden zoals ford, opel, renault en hyundai, maar heb sinds kort een volkswagen Polo aangeschaft en ik kan je vertellen dat deze echt super rijdt. Tuurlijk is hij wel wat nieuwer als mijn vorige auto's en de technologie staat ook niet stil, maar als je goed zoekt en geduld hebt kan je een goeie VW kopen voor niet al te veel geld en de inruilwaarde blijft redelijk hoog zodat de afschrijving je niet al teveel gaat kosten.

Voor weinig geld, een citroen BX. Net iets goedkoper dan een XM. Maar wees goed geinformeerd waar je naar moet kijken voor je er eentje gaat aanschaffen. Het hydraulisch systeem is een perfect bedacht 'dingetje' maar een grote rotzak om te repareren.

Als je het puur over veercomfort hebt dan kan er inderdaad bijna niets boven een Citroën met veerbollen. Ook aangenaam is een grote auto met luchtvering zoals bijvoorbeeld en Audi A8. Amerikaanse auto's zijn, zeker de modellen die tot enkele jarenterug verkocht werden in Amerika, over het algemeen soft geveerd. Ik huur ze regelmatig in Florida en ze zijn soft geveerd. Omdat het mij een gevoel geeft dat de wegligging daardoor minder is, bijvoorbeeld in bochten en bij remmen, ervaar ik het daarom juist niet als comfortabel.

volvo, zeker weete volvo. je ziet ze met ruim 8 ton op de teller. het lijkt mij niet dat dit gereeden wordt omdat ze zo slecht zitten :) ik heb zelf een 740 uit 1990, en dat rijd heerlijk, stoelverwarming aan en laat de autobahn maar komen :)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100