Hoe vind ik de beste accu voor mijn auto?

Ik heb een import Honda (2007) met een 2.4 motor. Hier zat een Yuasa accu van 12V 45Ah 190A in.
De auto is tweedehands, dus weet niet hoe lang de accu er al in zat, maar deze was aan zijn eind.
In oktober een Alhaline accu van 12V 45Ah 360 EN (300 SAE) gekocht. Omdat ik de auto vooral gebruik voor kortere afstanden (<15km) en minder vaak voor langere en zelfs tot een paar weken niet gebruik, zat ik half december al met een lege accu.

De auto heeft veel elektronica en een alarmsysteem. Afgelopen 1,5 week start hij wel (elke 2, 3 dagen een stuk gaan rijden), dus misschien is de accu nu wel prima, maar om toch problemen voor te zijn, ben ik op zoek gegaan naar een geschikte accu.
Keuze in overvloed, maar welke?

Na heen en weer gebel naar diverse zaken, adviseert de één een Optima Yellow Top van 45Ah 460EN, omdat ik de auto langere tijd laat staan en het ontlaadvermogen van de Optima tot 80% bedraagt, maar de ander zegt weer dat ondanks de hogere koudstart een 45Ah alsnog een lege accu oplevert bij langere stilstand, zeker met koud weer en adviseert een accu van max 60 tot 70Ah en maximaal 500 EN.

Maar de accu moet natuurlijk ook nog passen. In de open accubak passen voor zover ik heb kunnen vinden, alleen accu's van max 45Ah en max 300/360 EN. Als ik de accubak NIET zou gebruiken, zou met een beetje buigen van de oogjes, een grotere accu passen direct op de metalen plaat. Maar mag en kan dit wel zonder kortsluiting te veroorzaken? En kan ik grotere accubakken wel los kopen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De oplossing die jij zoekt is een druppellader ! Als het mogelijk is op het stroom net Anders op zonne-energie

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100