Wie mag als eerste rijden en wie als laatste?

Op verzoek nog eens maar met borden.

Wie voorrang weten we nu.

Wie moet richting aangeven en hoe?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Kijk; in DEZE situatie gaat oranje eerst omdat deze nu recht door gaat op dezelfde weg, gevolgd door groen, dan geel (komt van rechts tov blauw) en dan blauw.

De groene auto omdat deze op een voorrangsweg rijdt en rechtdoor gaat

1.Rood volgt de rijrichting van voorrangsweg 2.Groen rijdt nog op de voorrangsweg maar verlaat deze rechtdoor 3.Geel is rechtdoorgaand verkeerd 4.Blauw is afslaand verkeer

Het is rood, groen, geel, blauw inderdaad, alleen mag geel voor blauw omdat die van rechts komt, niet omdat hij rechtdoor gaat.

Als eerste mag oranje, vanwege drie dingen. (in volgorde van belangrijk) 1) Zit op een voorangs weg 2) volgt de voorangs richting 3) Staat, vanaf de groene auto gezien, rechts Daarna mag groen omdat die op een voorrangsweg rijd. en Geel en Paars hebben een bord dat aangeeft dat ze voor links én rechts voorrang moeten verlenen. Daarna mag Geel, want die staat voor paars gezien rechts en rechts gaat voor. En als laatste mag geel wegrijden. En over het richting aangeven, je moet richting aangeven als je van rijbaan veranderd of wilt afslaan. Dus in dit geval moeten de Paarse en de Oranje auto allebei richting aangeven.

Kijk, zo is de situatie veel duidelijker :) En zo is de volgorde gelijk aan wat ik hiervoor ook zei bij je vorige vraag. +1 voor je paint skills

Eerst mag rood, omdat groen en rood allebei op een voorrangsweg rijden en rood voor groen van rechts komt. Daarna mag groen, omdat die op een voorrangsweg rijdt en geel en blauw niet. Daarna mag geel, omdat geel voor blauw van rechts komt En als laatste mag blauw, omdat die dan alleen over is gebleven.

Ik vraag me nog steeds af wie die gele auto tegen de muur heeft geparkeerd...lijkt me lastig wegrijden...

Rood en blauw moeten beide richting aangeven naar links.