mag ik nu een auto kopen en later inschrijven?

Hallo,
Ik ben momenteel 16 over vier maanden word ik 17, ik ben dus al aan het rondkijken voor een leuk beginnersautotje.
Nu heb ik er een gevonden een Volkswagen Golf II voor een klein prijsje.
Deze auto wil ik nu graag kopen want als ik er mee wacht tot ik 17 ben is die auto waarschijnlijk al weg, Dus mijn vraag : Mag ik nu de auto kopen alle papieren meenemen en als ik 17 ben dan pas op mijn naam zetten zodat ik pas vanaf dan wegentaks en verzekering betaal?
Of is het verplicht om de auto direct op naam te zetten en een nummerplaat aan te vragen?
Omdat ik er momenteel nog niks aan heb zou het voor mij een uitkomst zijn zodat ik dit leuke Golfje niet moet laten gaan.
Graag hoor ik hier iets meer over.
M.V.G Jens Claes

Weet jij het antwoord?

/2500

Kan ik als 17 jarige ook een auto tenaamstellen? Nee dit kan niet. Als jij een auto wilt kopen dan kun je deze auto tenaamstellen vanaf het moment dat je 18 jaar bent. Vanaf je 18de kun je een kentekenbewijs overschrijven en een auto op naam laten zetten.

Bronnen:
http://www.auto-verzekeringenvergelijken.n...
http://www.autorijschoolarnold.nl/2todrive.php

Gezien je vraagstelling kom je uit België? Ook in België geldt dat een motorvoertuig pas dan geregistreerd kan worden als de eigenaar aan wettelijke eisen voldoet. Het hebben van een toegelaten rijbewijs is daar een van. Dus zolang je zelf niet over een rijbewijs beschikt kun je ook geen auto of motor bezitten of een kenteken aanvragen. Of je moet de auto stallen op een afgesloten eigen terrein. Je mag er niet de weg mee op of langs de weg parkeren. Ook het verzekeren is onmogelijk zolang je geen rijbewijs hebt. Wat wel kan is dat een gemachtigd familielid of vriend de auto koopt en op zijn/haar naam een kentekenbewijs aanvraagt. Op het moment dat jij je rijbewijs hebt kun je dan de auto overnemen en ook de verzekeringen afsluiten. Het is dus ook in België verplicht om bij koop van een occasie direct de verplichtingen van de vorige eigenaar over te nemen. Dus ook de taks en de verzekeringen voorzover die op de auto rusten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100