waarom is er geen verplichte cursus nodig om een caravan de rijden

altijd als het weer wat warmer wordt zie je ze over al, de slecht beladen en caravans,
dat is toch super gevaarlijk, waarom is daar geen verplichte cursus voor nodig het zou een hoop ongelukken voorkomen

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik denk dat veel van de caravanrijders die nu rijden hun rijbewijs E er nog gratis bijgekregen hebben, voor de nieuwe generatie (volgens mj v.a. 1990 ofzo) is het behalen van rijbewijs E een verplicht extra nummer. Echter wanneer je caravan lichter is dan je auto (inclusief belading) dan is het weer niet nodig. Maar ja, je kunt niet alles afdekken. Dan moeten we binnenkort ook nog aan het fietsrijbewijs want als je ziet wat voor capriolen mensen op de fiets uithalen...... levensgevaarlijk!!!

De meeste caravan - auto combinaties heb je een rijbewijs BE voor nodig. Het rijbewijs E moet tegenwoordig een apart examen voor gedaan worden. Die cursus is er dus.

Omdat de overheid de burger alleen verplichtingen wil opleggen waar dat nodig is. Kennelijk is dit dusver niet nodig gebleken. Gelukkig maar, dat je niet voor elk risico een cursus nodig hebt, want dan zou je constant op cursus moeten…

waarom moet iedere automobilist geen slipcursus volgen ??? Vroeger kon alles en waren de voertuigen vaak ook kleiner en dus eenvoudiger te bedienen. Gelukkig is er nu het E examen en wordt de groep die niet kan rijden heel langzaam steeds kleiner. Overigens ga eens kijken bij de ikea hoe men wegrijdt met de bankstellen in de boedelbakjes waarvoor geen rijbewijs E nodig is.

Je stelt een vraag op een stelling van jezelf die je als waar bestempelt. Als het echt zo erg was dan deed men ditw el. En de meeste hebben rijbewijs BE

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100