De lak van mijn auto begint af te bladderen. Hoe kan ik voorkomen dat de laklaag verder loslaat?

Het gaat om een Hyundai Atos uit 2001. Je kunt de afbladerende laag er zo af krabben. Geen idee hoe dit is ontstaan, maar hoe voorkom ik verder afbladderen?

Toegevoegd na 4 dagen:
Ik heb nu verschillende antwoorden, maar het is me nog niet duidelijk wat ik kan doen. Als het eerste antwoord klopt : "Hechting niet goed, er is niks aan te doen" heeft het weinig zin om te gaan schuren en lakken/spuiten. Van twee garages kreeg ik toevallig ook exact deze reacties. Dus nu ben ik een beetje in verwarring.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Aangezien de hechting niet goed is is hier niets meer aan te doen, je kunt het niet verder voorkomen. Toegevoegd na 4 dagen: het is lastig om een antwoord te geven zonder dat je de auto hebt gezien maar afbladeren betekent gewoon bijna altijd dat de hechting niet goed is, en als je al bij 2 garages bent geweest die de auto hebben gezien zou ik aan dat oordeel toch de meeste waarde hechten....

De oorzaak is vogelpoep . Dat heb heb je niet snel genoeg schoongemaakt op jou auto . En het enigste wat je doen kunt : is schuren en opnieuw laten spuiten . Toegevoegd na 3 dagen: Ik zou wel eens heel graag willen weten waarom schuren niet kan ? Schuren kun je altijd !

Blanke lak opspuiten nadat je de losse bladders hebt weggehaald met je nagel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100