Wat moet je doen als je kenteken voorin kwijt bent, een karton met daarop je kenteken schetsen met een stift?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je moet de wagen laten staan. En mag er eigenlijk niet mee rijden, uw oplossing kan helpen indien u aan kunt tonen dat het overmacht is, wellicht kom je nog eerder onder een bekeuring uit zonder plaat. Je kan dan immers zeggen dat het onderweg gebeurd moet zijn. Maar in ieder geval geen meter teveel rijden, ....zonder.

Snel aangifte doen van vermissing van je kenteken plaat. Dan nieuwe bestellen bij de rdw krijg je er een klein 1tje op ,nu kan er iemand rijden met jou plaat en boetes krijgen of doorrijden na het tanken en staan ze bij jou op de stoep.

U gaat voor aanschaf van nieuwe kentekenplaten naar een door de RDW erkende kentekenplaatfabrikant. Deze herkent u aan het RDW-erkenningsschild en de sticker met de tekst ‘afgifte kentekenplaten’. Een overzicht van erkende kentekenplaatfabrikanten (bijvoorbeeld een automaterialenhandel bij u in de buurt) vindt u in http://www.rdw.nl/SiteCollectionDocuments/E%20en%20T/naslag/Overzicht%20kentekenplaatfabrikanten%2015%20oktober%202013.pdf U moet laten zien: - een geldig legitimatiebewijs - het originele Voertuigbewijs (Deel IA) van het papieren kentekenbewijs óf het kentekenbewijs op creditcardformaat (ook wel kentekencard genoemd) U betaalt de kosten. De kentekenplaatfabrikant mag zelf de prijs bepalen, hier is geen vaste prijs voor. U ontvangt van de kentekenplaatfabrikant nieuwe kentekenplaten met een duplicaatcode. (Gaat vrij vlot: u kunt er op wachten.) Een duplicaatcode is een extra cijfertje dat op de kentekenplaat vermeld wordt. Dit cijfer geeft aan hoe vaak er kentekenplaten voor het voertuig zijn afgegeven. Als er op het voertuig twee kentekenplaten zitten, moet u ook twee nieuwe platen kopen, ook als er maar één kwijt is. Lees meer op de bron: http://www.rdw.nl/Particulier/Paginas/Kentekenplaat-kwijt-of-gestolen.aspx De vraag dringt zich aan mij op, of je de ene nog aanwezige plaat nu meteen ook moet vervangen, of dat die kan blijven zitten. Maar hoe dat precies zit, heb ik nog niet gevonden. En het is formeel niet toegestaan om even met een kentekenplaat minder naar de automaterialenhandel te rijden. Maar de pakkans lijkt me niet zo groot. Een kartonnen improvisatie is hoogstens een hoffelijke geste naar uw medeweggebruikers (waaronder de politie, als het tegenzit).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100