Wat is een goede, zuinige en veilige tweedehands auto voor onder de €2500?

Merk en type graag. En waarom natuurlijk...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Onder de 2500 euro zou ik kijken voor een japanse auto tussen 1991 en 1996. Een van mijn keuze's is al genoemd: de mazda 323F. Hoge kwaliteit, verbruikt geen olie, de 1.6 is een zuinige motor en ik bijna kostenloos rijden. Naast de reguliere olie verversen of een filter vervangen nog nooit problemen gehad. Wat ook een goed alternatief is, is de Mitsubishi Lancer. Deze is iets zwaarder en verbruikt iets meer, maar hiervoor geldt ook dat het onderhoud zeer goedkoop is.

Ik rijd zelf een Opel Corsa. Een jaar geleden voor 4k voor betaalt maar dat was voor de criss en ik had een behoorlijk luxe uitvoering. Als je zuinig rijdt kan je 1 op 12 tot 1 op 15 eruit halen. Belasting en verzekering zijn geen drol in vergelijking met andere auto's. Wel klein en ook geen racemonster. Wel zuinig.

Ha, die Netherfred; Ik zou voor dat geld op zoek gaan naar een van de laatste Peugeots 205 en dan bij voorkeur een 1,4 Generation. Oerbetrouwbare auto's, fijn en goed rijdend, tijdloos van ontwerp met een motor die bijna niet te verslijten is. Als ik vorig jaar al geen 106 voor mijn vrouw had gekocht was ik zeker naar onderstaande gaan kijken, maar zo staan er nog veel meer te koop. Succes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100