Heb je recht op een ijkrapport als je een bekeuring hebt gekregen?

Ik heb een bekeuring voor 4 km. te hard rijden.
Nu vroeg ik mij af of dat apparaat wel goed geijkt was.
Stel dat het iets afwijkt, zou het wel uitmaken.

Mag ik een ijkrapport van die dag van dat apparaat vragen en heb ik daar recht op?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

kijk eens bij de bron. deze mannen zijn zeer gedreven in de pliesie pesten en zoveel mogelijk bezwaar maken tegen een bekeuring. hier staat ook precies waar je recht op hebt en hoe je dat opvraagt.

De officier is verplicht te bewijzen dat de apparatuur geijkt en goed is en moet dus een kopie van het ijkrapport toesturen. Als uit het ijkrapport blijkt dat de apparatuur over de ijkdatum heen is, en dat gebeurt regelmatig, dan heb je geluk en is de boete niet geldig en onterecht uitgereikt. Je kunt een brief sturen met bijv: Aan de Officier van Justitie te ………….. Bijgaand een kopie van uw beschikking. Ik bestrijd de snelheid en/of overtreding die op de beschikking is vermeld en vermoed dat de meetapparatuur niet in orde was. Daarom kom ik tegen deze beschikking in beroep. Ik verwacht dat u mij een foto van de overtreding stuurt en een kopie van het ijkrapport van de betrokken meetapparatuur zoals dat op de dag van de overtreding geldig was. Met vriendelijke groet, …………..

het is een stuk goedkoper en het kost minder energie als je je voorneemt voortaan niet precies 'op het randje' te willen rijden, dan om dat dit soort Don Quichot-achtige gevechten te gaan voeren.

Ja, Dat heb je. Die kan je aanvragen met motivatie. Maar je gaat een grote geldverslindend administratief aparaat in werking zetten omdat jij je niet aan de snelheid hebt gehouden. En wie mag dat betalen? ja de burger. Dus houdt je aan de snelheid en zeur niet. Die 4km betekent dat de correctie eraf is en je dus al bijna 2 keer zoveel hebt gereden.

"Een geldverslindend adminstratief apparaat instandhouden" is wat overdreven. Het beantwoorden van dit soort verzoeken om ijkrapporten is volledig geautomatiseerd intussen. Het is echt al jaren geleden dat je hier geluk mee kon hebben. Als je nu nog zo'n brief stuurt lachen ze je hartelijk uit. ( En terecht vind ik)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100