Wanneer het lampje in de auto gaat branden dat je moet tanken, hoeveel kilometer kun je dan nog rijden en is dit voor iedere auto gelijk?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het zijn inderdaad 5 tot7 liter branstof,als je meter correct functionneert.Het aantal nog beschikbare kilometers die je nog kunt rijden hangt natuurlijk ook af van het verbruik van de motor.Maar het is aan te raden om bij het eerstkomende benzinestation te tanken,om evetuele ellende te voorkomen. Groeten.

op basis van een gemiddelde reserve van 5 liter brandstof kun je afhankelijk van je brandstofsoort, het verbruik en de belasting van de motor (bijv. aanhanger, bergen) nog een aantal kilometers rijden. Met een gemiddelde benzinemotor en normale belasting ca. 50 kilometer.

ik heb altijd geleerd dat je dan rekening moet houden met zo'n 50 km...

Ha, die Linda; Er zijn teveel factoren om dit met stelligheid te kunnen beantwoorden. Er is in ieder geval geen vuistregel die voor elke auto geldt. Kijk in je instructieboekje hoeveel liter je tankinhoud zou moeten zijn. Ga eens tanken bij de eerste gelegenheid zodra het reservelampje brandt. Het verschil tussen de getankte liters en de opgave in het boekje zou je 'reserve' moeten zijn. Hoeveel kilometers je daarmee nog kan maken hangt natuurlijk weer van de auto en je rijstijl af. Overigens is die opgave van de fabrikant ook niet altijd 100% nauwkeurig; mijn vorige auto zou een 58,5l-tank hebben, maar daar heb ik toch echt meer dan eens 62,5l mee getankt.

ligt eraan of je gas gebruikt of niet

ligt eraan of je gas gebruikt of niet

Laat het niet zover komen, uiteraard kun je nog p/m 30 a 40 kilometer rijden, maar! Het probleem is het volgende; Op de bodem van de tank blijven door de jaren heen reststoffen achter en als die opgezogen worden door de tank te leeg te rijden, dan is er de mogelijkheid dat deze de benzine of diesel doorvoer belemmeren en in het ergste geval dusdanig verstoppen dat verder rijden onmogelijk wordt, dus tijdig tanken denk aan restant van een kwart tank, dit kan veel ergernis verkomen, hopende je op het goede pad te hebben gebracht verblijf ik.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100