Ik heb niet zulke goede ogen, maar heb wel mijn scooter rijbewijs. Zal autorijden moeilijk gaan?

Ik heb mijn scooter rijbewijs gehaald. En rij altijd gewoon zonder bril.
Met bril is het iets makkelijker maar er is bijna geen verschil.
Ik kan gewoon goed verkeersborden lezen enzo. Ik wil nu mijn autorijbewijs halen, maar hoorde dat je kentekens moet kunnen lezen op 25 meter. Maar dat gaat me nooit lukken denk ik.
Als me dat niet lukt met mijn examen, mag ik dan nooit auto rijden in me leven?
Ik rij heel af en toe met de auto van me moeder (kleine stukjes) En dan gaat alles gewoon heel erg goed.

Ik wil graag meer duidelijkheid alsjeblieft.

Dankjewel!

Weet jij het antwoord?

/2500

je moet idd van 25mtr n kentekenplaat kunnen lezen als je dat niet kan moet je of n bril of lenzen dragen

Denk aan je eigen veiligheid en die van anderen, laat je ogen eens meten bij de oogarts en laat deze een advies geven, misschien is een sterkere bril of lenzen, voldoende om op de gewone manier toch je rijbewijs te kunnen halen. Anders ben je misschien gebaat bij een laserbehandeling, overleg het met de oogarts. Als je zelf in de gaten hebt dat je ogen minder goed zijn geworden, dan is het meestal nog slechter dan je denkt, een kleine verslechtering merk je zelf vaak niet eens op, neem dus geen enkel risico. Ook is rijden zonder rijbewijs niet verstandig, je leert dingen verkeerd aan, afleren is moeilijker dan aanleren.

Ik heb net een rij-examen gedaan met een jongen die ook nystagmus heeft. Zijn oogafwijking hebben wij met verschillende artsen laten onderzoeken en een jaar met het cbr in gesprek geweest, compleet met advocaten en een comparitie bij het cbr in rijswijk. Uiteindelijk hebben wij een rijvaardigheidstest mogen doen, omdat zijn oogafwijking schommelde rondom het maximaal toelaatbare. Wij hebben ook een vrijstelling gekregen voor het lezen van een kenteken op 25 meter afstand. Door veel te oefenen hebben wij alle belangrijke op- en afritten getraind van de ring van Amsterdam op naamborden en afritnummers. Hij heeft vorige week examen gedaan... en geslaagd! Zie de foto! Deze jongen had ook een brommerrijbewijs en eerder al rondgereden in een mini-car.

Bronnen:
https://www.facebook.com/theoriehuis

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100