Waaraan kun je zien wat het aantal inch van je autobanden is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Op de band staat een serie cijfertjes. De R maat is het aantal inch.

Dat staat op de zijkant ( de wang) van de band...

In het serviceboekje van je auto kun je zien wat de originele bandenmaat is die bij jou auto hoort. Robert

1Merk 2 Profielaanduiding / Bandtype 3 Breedte van de band in mm 4 Verhouding van de bandhoogte/bandbreedte in % 5 Radiaalbanden 6 Doorsnee van de velg in inches 7 Kenmerk voor de draagkracht van de band 8 Snelheidscategorie 9 Tubeless (Banden zonder binnenband) 10 Productiedatum (XX = Week, X = Jaar, < = 9. Decade) 11 Slijtage index (Tread Wear Indicator) (1,6 mm) 12 Toegevoegd aan banden met een verhoogde draagkracht (Re-inforced) 13 Aanwijzing over toepasbaarheid in de winter (op winter- en all-year banden)

Barts3cundo heeft heel mooi aangegeven wat er te lezen is op een autoband aan merktekens. Echter, jouw vraag over het aantal inch dat een autoband is staat er NIET op. Niet op een band bedoel ik. Wat staat er wel: Aantal milimeter dat de band breed is. Aantal inches van de verlg diameter. Verhouding hoogte (wang) van de band tov de breedte. De volgende rekensom geeft je de doorsnee van de band. (vbL 195/70 R14) De ho0gte van de wang is 0,70*195millimeter=136,5 millemeter. De totale doorsnee van het wiel is nu: 14 inches + 2 * 136,5 mm = 273mm (ca 10,9 inch)+14inches=24,9 inch.

op sites waar je onlineautobanden kunt kopen/vergelijken kan je vaak op merk,type zoeken en zo ook uitvinden hoeveel inch je standaardmaat moet zijn in inches.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100