Wat bedoelen ze bij een reclame van een auto met 14% bijteling ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

dat betekend dat je 14% van de nieuw waarde van de lease-auto moet betalen aan de belasting op jaarbasis. Maar dat geldt alleen als je meer dan 500km per jaar prive rijd met de lease-auto, onder de 500km hoeft dat niet.

Rijdt u in een auto van uw werkgever? Dan geldt de regeling privégebruik auto van de werkgever. Dat wil zeggen: uw werkgever moet een bedrag als loon in natura bij uw loon tellen voor het voordeel dat u van het privégebruik hebt. Het bedrag dat bij uw loon wordt geteld, is de zogenaamde bijtelling. De bijtelling voor dit privégebruik van de auto is meestal 25% van de cataloguswaarde van de auto. Als u een vergoeding betaalt aan uw werkgever voor het privégebruik van de auto, dan wordt de bijtelling hiermee verminderd. Uw werkgever houdt over de bijtelling loonbelasting/premie volksverzekeringen en inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet (Zvw) in. Uw nettoloon wordt daardoor lager. Uw werkgever hoeft over de bijtelling geen premies werknemersverzekeringen te betalen. Als u niet meer dan 500 privékilometers rijdt Rijdt u met de auto van uw werkgever op kalenderjaarbasis niet meer dan 500 privékilometers? Dan hoeft uw werkgever niets bij uw loon te tellen. U moet wel overtuigend kunnen bewijzen dat u niet meer dan 500 privékilometers rijdt. Kilometers voor woon-werkverkeer zijn zakelijke kilometers.

Als je deze auto als lease-auto gaat rijden, hoef je maar 14% van de cataloguswaarde bij je inkomen op te tellen. Bij grotere of minder zuinige auto's is dit 20 of zelfs 25%. Je betaald dus extra belasting als je een auto van de zaak rijdt omdat dit als een soort verkapt inkomen wordt gezien.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100