hoeveel olie kan er maximaal in een audi A4, als alle olie op is zeg maar

Toegevoegd na 1 minuut:
ofwel als het olielampje gaat branden, hoeveel moet je dan bijvullen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat is afhankelijk van welk type motor deze auto heeft. Voorbeeld, een 1.8 moet 3.5 liter in.

De totale inhoud kan je uit het instructieboekje halen, maar dat is alleen van belang als je zelf je olie ververst en het hele systeem volledig hebt afgetapt. Als het olielampje brand kan je eerst het beste een halve liter toevoegen en dan na een minuut of tien de olie met de pijlstok controleren. Staat de olie dan nog steeds onder pijl dan nog een halve liter erbij. Tussendoor pijlen is het beste, niet wachten tot het lampje brand want dan heb je al aardig lang onder pijl gereden.

Bij mijn Audi zit er 1 liter verschil tussen het onderste en bovenste peil. Als je olie lampje aangaat zit je daar nog iets onder. Wel goede olie gebruiken, liefst voor lange servive intervals. (want volgens mij sta jij ook niet vaak bij de garage :-)

Je olielampje is absoluut geen indicator voor het bijvullen van olie. Als je echt wacht tot dit lampje gaat branden is je oliecontroleverzuim wel heel erg groot! Het lampje geeft namemlijk aan dat er geen oliedruk meer in het systeem aanwezig is. En dit kan verschillende danwel vele oorzaken hebben. Zoals al is benoemd is het versschil tussen het maximum- en minimumpeil ongeveer een liter. Maar neem van mij aan dat er meer aan de hand is als je olielampje (toegevoegd aan vraag) gaat branden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100