Kan ik velgen van 16 inch vervangen voor velgen van 15 inch?

Weet jij het antwoord?

/2500

Lijkt me niet,het zal niet passen, 15 inch is geen 16 inch

Het is geen probleem om je velgen van 16" te verwisselen met velgen van 15". Waar je wel rekening mee dient te houden is dat er dan een hogere band omheen moet om de omtrek hetzelfde te houden (anders wijkt je teller af). Ga naar een bandencentrum bij je in de buurt, zij kunnen je het beste vertellen welke maten je dan nodig hebt.

Dit kan, alleen zoals bovenstaande reactie vermeld moet de band dan iets hoger zijn. Wegens het afwijken van de snelheid, maar ook het afwijken van de kilometerteller. Ook zie ik dat je op marktplaats zoekt naar een setje velgen met winterbanden. Daarom nog wat extra tip om te kijken naar banden. Waar je ook naar moet kijken (en vele vergeten dat) de ET-waarde. Deze mag maximaal 5 punten afwijken van het orgineel.

Neen In eerste instantie raad ik het ten zeerst af, het beïnvloed zonder meer de koeling van de remmen negatief, remblokjes kunnen na een aantal keren remmen verglazen en hebben ze geen remmende werking meer. Als tweede kunnen we niet weten of de bout gaten en steek op de as passen. Daarbij komt wat hierboven omschreven is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100