Blaast een kleine luchtcompressor net zo hard lucht af als een grote?

Komt uit een compacte luchtcompressor van 8 bar net zo'n harde luchtstraal als een compressor met tank, van tevens 8 bar, zodat je er stof mee kunt wegblazen? Of bouwt de druk pas op als je er iets mee opblaast. (een band bijvoorbeeld).

Toegevoegd na 26 minuten:
De kleine compressor heeft geen tank, maar alleen een motor. Daarom denk ik dat er druk opgebouwd wordt als je er iets op aansluit, terwijl je met de opgebouwde druk uit een tank kunt een flinke wind kunt veroorzaken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, het aantal bar zegt alleen iets over de druk die de compressor kan opbouwen maar niets over de snelheid waarmee hij dat doet, dat staat helemaal los van of er wel of geen tank aan zit. De compressor met tank zal bij gebruik eerst 8 bar leveren, afhankelijk van de grote van het luchtpistool en de duur van het gebruik zal de druk in de tank dalen. Wil je langdurig veel lucht hebben zul je een zwaardere compressor moeten hebben.

8 bar is 8 bar, dat maakt geen verschil. Alleen zal de kleine compressor eerder aanslaan en loop je het risico dat je niet genoeg druk hebt om door te werken. Toegevoegd na 2 minuten: Vergelijk het met een vat water van 1 liter en een vat water van 20 liter met aan de onderzijde een tapkraantje om het vat leeg te laten lopen. Het vat van 1 liter zal eerder leeg zijn en de waterkraan (om het vat weer te vullen) moet dus eerder worden aangezet. (dit is een heel basale vergelijking)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100