Onze auto rijd op gas.Nu heb ik gehoord dat het beter is om hem af en toe op benzine te laten rijden.Is dat waar ?

En wat is "af en toe?"
We starten hem wel altijd op benzine maar schakelen dan over op gas.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Allen starten op benzine is goed genoeg. Nieuwere g3 installaties starten ook op benzine en gaan vanzelf over op gas. Toegevoegd na 3 minuten: Allen=alleen

Als er konstant op gas wordt gereden verdampt naar verloop van tijd de benzine in in het systeem. Dit komt niet ten goede aan de afdichtingen (pakkingen) daarin hetgeen lekkage's en daarmee storingen kan veroorzaken. Dus af en toe even op benzine....., kan geen kwaad! Toegevoegd na 3 minuten: En...., af en toe is: één keer per week maar 'n paar kilometertjes!

Ja, dit is waar. Hoewel de meeste nieuwe (G3) installaties op benzine starten is het net niet voldoende om voor een juiste smerende werking te zorgen. Dus één keer per maand een ritje opweg naar bv huis van ongeveer een kilometer of 5-10 is voldoende. Hiermee houd je de zuigers, kleppen en aanverwante delen gangbaar daar ook benzine ook een smerende werking heeft. Verder voorkomt het uitdroging van afsluitringen rondom de injectoren, leidingen en afdichtrubbers etc. Tevens voorkom je dat je auto "ontwend" om op benzine te rijden. Het zal niet de eerste keer zijn dat een auto die alleen maar op gas heeft gereden niet meer op benzine voorruit wil als het nodig is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100