kan je enkel met een overschrijvingsbewijs een auto verkopen???

ik heb een auto gekocht die ik deel met een vriend van mij, onder de voorwaarde dat hij de auto in termijnen betaald en de vaste lasten betaald.Voldoet hij niet aan zijn afspraken, kan ik dan de wagen met enkel het OVERSCHRIJVINGSBEWIJS weer verkopen???

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, met het overschrijvingsbewijs wordt de auto op naam van de nieuwe eigenaar gezet. Daarna kan een ander geen aanspraak meer maken op de auto, tenzij hij/zij kan aantonen dat de auto en het overschrijvingsbewijs onrechtmatig waren verkregen.

Juridisch wel, maar het klinkt strijdig met de bedoeling van de gemaakte afspraken. Je bent m.i. dan niet te goeder trouw, want alle betalingen die hij heeft verricht komen daarmee in jouw portemonnee terecht.

Je hebt iets meer papieren nodig om een auto te kunnen verkopen. "Verkopen van auto of ander voertuig aan particulier Verkoopt u uw voertuig aan een particulier, dan moet de overschrijving van het kenteken plaatsvinden op het postkantoor. De koper moet de overschrijving zelf regelen. De volgende documenten zijn nodig voor de overschrijving: een geldig legitimatiebewijs; het Tenaamstellingsbewijs; het Overschrijvingsbewijs; een recent uittreksel (maximaal 3 maanden oud) van de gegevens uit de Gemeentelijke Basisadministratie (GBA) van uw gemeente. Dit uittreksel heeft u niet bij alle legitimatiebewijzen nodig. (...) Na de overschrijving ontvangt de koper een vrijwaringsbewijs dat hij/zij aan u moet geven. Verkopen van auto of ander voertuig aan handelaar (autobedrijf) Verkoopt u uw voertuig aan een door de RDW erkend autobedrijf dat bevoegd is om vrijwaringsbewijzen uit te schrijven, dan ontvangt u van dat bedrijf het vrijwaringsbewijs. Een erkend bedrijf herkent u aan het groen-wit gestreepte schild met het opschrift 'erkend bedrijf voor afgifte van RDW-vrijwaringsbewijzen'. Voor de overschrijving heeft het bedrijf uw volledige kentekenbewijs nodig: Voertuigbewijs, Tenaamstellingsbewijs en het Overschrijvingsbewijs. Ook moet u een geldig identiteitsbewijs laten zien. " Bron: http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/auto/vraag-en-antwoord/wat-moet-ik-doen-als-ik-mijn-auto-of-een-ander-voertuig-wil-verkopen.html Ik moet wel zeggen dat ik de 'deal' met de vriend zoals jij 'm omschreven hebt niet zo netjes vindt. Want met deze constructie betaal jij uiteindelijk per saldo alleen de brandstofkosten en (wellicht evenredig deel van reparatie/onderhoud) en hij de aanschafkosten van de auto, de motorrijtuigenbelasting en de verzekering.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100