Waarom schudt mijn auto bij het stationair draaien en onder de 50 rijden?

Sinds een paar dagen heeft mijn auto kuren. Als ik de motor start heeft de startmotor moeite met draaien. Eenmaal gestart hoor ik de v-snaar een beetje piepen en als ik de klep open doe dan zie ik de motor schudden. Als ik weg rijdt schudt de auto en bij het gas geven hapert en pruttelt de auto. Zodra ik boven de 50km per uur kom is het meestal weg. Daaronder, zeker in zijn 1 of 2 tijdens optrekken schud de hele boel door elkaar.
De auto heeft een nieuwe lambda sonde nodig, en er moet een veerpootlager vervangen worden. Kunnen een van deze zaken de bovengenoemde problemen veroorzaken? Of is er meer aan de hand?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De lambda sonde kan er mee verantwoordelijk voor zijn maar is niet de hoofdoorzaak. Zo te lezen levert de dynamo onvoldoende stroom (door een te slap liggende v-snaar) waardoor de accu onvoldoende oplaad en het starten bij koude motor moeizaam gaat. Ook zal de accu niet meer de jongste zijn waardoor de startmotor electra te kort komt om snel rond te draaien. Het schokken van de motor kan meerdere oorzaken hebben, slechte ontsteking, te weinig spanning, slecht werkende lambda sonde, versopte katalysator en ga zo maar door.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100