Passen deze winterbanden onder een Renault 5 uit 1989?

Banden type: Continental 205 / 45 R16 83H

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kunt dit makkelijk nagaan, door de maat van je huidige band te bekijken, dan weet je uiteindelijk de maat die je nodig hebt. Daarnaast kun je de mogelijkheid hebben dat je een alternatieve maat kan/mag monteren. De maat die jij opgeeft lijkt me vrijwel onmogelijk (of in ieder geval vrij ongewoon), tenzij je een R5 sportmodel hebt.

Hoi Pimstyle, Dit is mogenlijk als je huidige banden ook deze maat hebben. 205 is de breedte/45 is de hoogte van de band en 16 is de inchmaat van de velg. Volgens mij is de standaardmaat voor een renault 5 155/70/13 dus past het niet. En een 5 turbo heeft 15 inch velgen, dat past ook niet. Dus je moet even op de zijvlakken van je (huidige) banden kijken, en als er geen 16" opstaat passen ze niet! Succes

Ha, die Pimstyle; De Renault 5 is nooit met 16"wielen geleverd zover ik weet, maar zelfs als er wielen bij zitten met een passende steek dan lijkt me deze band ten eerste te breed voor de wielkasten ten tweede voor deze lichte auto. Bij winterbanden is het immers vanwege de druk op de banden gunstiger als ze niet te breed zijn en dat kun je van 205/45-16 bij een 5je niet echt zeggen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100