Kan ik een auto die ik wil kopen gelijk meenemen?

Ik ga morgen kijken voor een tweede hans auto bij een garage. Zou ik hem dan gelijk mee mogen nemen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Natuurlijk, als je die auto meteen afrekent, krijg je die net als een vers brood gewoon mee!

Ligt aan de handelaar, sommige willen hem eerst nog ( betaalde) beurt geven. Afleverings kosten of rijklaarmaken noemen ze dat. Moet je niet bijbetalen als je hem zo meeneemt. risico is dan wel voor jezelf. Als de auto allang stil staat heeft deze vaak wel behoefte aan onderhoud.

Nee, hij zal eerst op naam gezet moeten worden. Als de auto betaald is én op naam gezet, dan ben jij de eigenaar en kan je er mee doen wat je wil.

Dat ligt aan een aantal zaken: 1] Je moet het kenteken op jouw naam laten overschrijven. 2] Vanaf de tenaamstelling moet het motorrijtuig WA verzekerd zijn. 3] De auot moet APK goedgekeurd zijn. Ook hier geeft de Rijksoverheid duidelijke informatie: Als u een auto, motor, brommer of een ander kentekenplichtig voertuig wilt kopen, moet u zelf het kentekenbewijs op uw naam laten overschrijven. Iemand anders kan dit niet voor u doen. http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/auto/vraag-en-antwoord/wat-moet-ik-doen-als-ik-een-auto-of-ander-voertuig-wil-kopen.html Documenten overschrijving kentekenbewijs Om een kentekenbewijs op uw naam te laten zetten heeft u de volgende documenten nodig: Een geldig legitimatiebewijs; Het Tenaamstellingsbewijs; Het Overschrijvingsbewijs; Een recent uittreksel (maximaal 3 maanden oud) van de gegevens uit de basisadministratie persoonsgegevens van uw gemeente (GBA). Dit uittreksel heeft u niet bij alle legitimatiebewijzen nodig. Een overzicht bij welk legitimatiebewijs u een uittreksel van de GBA nodig heeft, vindt u op de website van de RDW.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100