Als er auto's worden aangeboden, bijna nieuw, paar km op de teller bij een merkdealer wat kan er dan mee zijn? Wat kan de reden van de verkoop zijn?

Zoek auto met weinig km. goede prijs

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het kan een showroommodel zijn of een (ver)oud(erd) model, die ze zo snel mogelijk uit de peiling willen hebben.

In juli is de BPM verhoogd. De merkdealer heeft voor die tijd een aantal autos op kenteken gezet, zodat deze nog onder het oude belastingregime valt en dus goedkoper is. Een slimme truc dus, maar de auto is nog steeds nieuw!

het kan heel goed een schade auto zijn. veel mensen die in redelijk nieuwe auto's rijden, ruilen een auto in na een aanrijding. de ingeruilde auto wordt door de garage opgeknapt en te koop gezet.

Showmodellen en de Bpm verhoging zijn al vernoemd en ligt ook het meest voor de hand, maar toch wil ik er nog een paar mogelijkheden bijnoemen. Voertuigen kunnen ook opgekocht zijn uit een faillissement maar kan ook een opheffingsverkoop zijn. Meestal zijn dergelijke wagens opgekocht dmv een veiling en worden zo weer doorverkocht. De bovengenoemde wagens verkeren nagenoeg in nieuwstaat en mankeren dus niets. Op een enkele uitzondering na natuurlijk, tijdens het transport op zo'n vrachtauto kan er ook wel eens wat misgaan, of in de showroom.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100