Mag ik meteen in de leaseauto van mijn vader/moeder rijden als ik 18 ben en mijn rijbewijs heb?

Ik hoorde laatst iemand zeggen dat je drie jaar een rijbewijs moet hebben om in een leaseauto te rijden maar ik weet niet of dat klopt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je zal de voorwaarden van het lease contract na moeten gaan want deze voorwaarden zijn erg verschillend. Bij de ene heb je geen ervaring nodig en bij de ander tot wel 5 jaar lang. Daarnaast is in sommige contracten ook bepaald wie er in de lease auto mag rijden en wanneer. Sommigen mogen alleen voor werk gebruikt worden en anderen (soms tot aan een bepaald aantal km ook prive). In sommige gevallen mag de 'eigenaar' van de leaseauto alleen in de auto rijden en in sommige gevallen ook anderen. Het is dus erg afhankelijk van waar de auto geleased is. Om zeker te weten wat bij jou van toepassing is: lees het leasecontract van die auto/persoon Na. Want het kan dus erg verschillen...

Dit kun je lezen in het lease-contract. Kan per leasemaatschappij verschillend zijn.

Contract afhankelijk. Er zijn maatschappijen die dat niet toestaan. Sterker nog, ik heb ook al wel meegemaakt dat alleen de persoon het voertuig mocht besturen aan wie die geleased was. Ik zal zowiezo even het contract en de algemene voorwaarden er op naslaan. Met name de lettertjes die iets kleiner zijn gedrukt ;)

Meestal mogen gezinsleden en degene die de leaserijder toestemming geeft er in rijden. (Met geldig rijbewijs natuurlijk).

Je Ouders vinden het geen probleem? Ook zij moeten akkoord gaan natuurlijk!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100