hoe erg mag je een auto ombouwen?

niet dat ik iets van plan ben maar ik vraag het me gewoon af.

Bijvoorbeeld: je koopt gewoon een hele simpele auto zoals een toyota starlet. en je bouwt hem om tot iets dat lijkt op een pagani zonda R. en je gaat daarna naar het rdw om hem te laten keuren heb je dan überhaupt kans dat hij word goedgekeurd? of word het afgekeurd omdat je er te veel aan hebt veranderd.

en als hij word goed gekeurd heb je dan ook nog kans op aanklachten van het merk ofzo?

kortom is het mogelijk om een gewone auto compleet om te bouwen tot een sportwagen en er dan legaal mee over de weg te rijden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik heb hier eerder wat uitzoekwerk naar gedaan. Er bestaat zo iets als een 1/3 - 2/3 regel. Als je 1/3 veranderd zou de auto herkeurd kunnen worden zonder grote problemen. Dat betekend dat je bijvoorbeeld de carrosserie mag aanpassen, mits je de afmetingen een beetje bij het origineel houdt. Ook een andere motor inbouwen kan natuurlijk. maar veel meer PK's betekent ook dat je wat met de remmen moet gaan doen... en de schokdempers... je begrijpt dat het dan al lastig word om die regel te gebruiken. Als voorbeeld kun je bijvoorbeeld eens kijken bij Burton. Technisch gezien een 2CV, compleet met chassis. uiterlijk een klassieke sportwagen! En op kenteken gewoon een Citroen 2 CV......

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100