Mag iemand de 'parkeerplaats' voor zijn eigen inrit/uitrit blokkeren?

Vanmiddag zag ik dat iemand op die plaats geparkeerd had, terwijl de bewoner weg wilde rijden, maar dus niet weg kon. Mag de bewoner iets plaatsen op deze 'parkeerplaats', waardoor men er niet kan parkeren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Op de openbare weg mag je geen belemmeringen aanbrengen, dat is voorbehouden aan de wegbeheerder. Ook een tijdelijke blokkade (bijvoorbeeld een kliko of zo) mag niet, die mogen alleen op het trottoir op de daartoe aangewezen tijdstippen. Het is ook zo dat iemand niet een auto mag parkeren voor zijn eigen inrit. Want het is verboden om te parkeren voor een inrit. Je loopt dan zelfs de kans dat je auto wordt weggesleept omdat die een inrit blokkeert...

Nee het is een openbareweg men zou dan toestemming moeten vragen aan de gemeente om daar een wit kruis neer te zetten

Je mag eigenlijk nooit zo je auto parkeren dat anderen er hinder van ondervinden, dus dit mag niet.

Nee dat mag niet. In principe mag ik mijn auto niet voor mijn eigen oprit parkeren ,om bv de plek vrij te houden als mijn vrouw thuis komt. Tevens als ik er sta,dus op mijn oprit dan zou mijn vrouw haar auto er niet voor mogen parkeren zodat ik er niet af kan. Maar het is maar zelden dat een agent hier een bekeuring voor geeft.

Nooit en tenimmer mag je een in- of uitrit blokkeren, dus ook niet je eigen in- of uitrit.

Mag niet nee,maar toch gaf een agent mij een keer het advies om dit te doen,nadat ik een paar keer gebeld had met de klacht dat iemand mijn oprit had geblokkeerd.Ik heb het toch maar op een andere(smerige)manier opgelost.

Het is verboden voor een in en uitrit te parkeren. Dit hoeft ook niet specifiek te worden aangegeven met een kruis of iets dergelijks. Het kan dus geen officiele parkeerplaats zijn geweest, vandaar dat je "parkeerplaats" hebt geschreven neem ik aan. Een uitrit of inrit is: een uitgang voor voertuigen van een gebouw of perceel naar de openbare weg, en/of de ingang voor voertuigen vanaf de openbare weg. Dit kan van alles zijn, zoals de oprit naar een garage of carport, de oprijlaan bij een landhuis of landgoed, de toegang tot een weiland, tot een bosperceel, enzovoort, de ingang van een parkeergarage, de toegang tot een bedrijfsterrein. Een inrit/uitrit is vaak herkenbaar aan: een trottoir of een fietspad of een drempel die met het voertuig gepasseerd wordt, een toegangshek of een slagboom, een uitsparing in een hekwerk dat het perceel omsluit. Over het algemeen zijn de woorden inrit en uitrit synoniem, ze verschillen alleen door het gebruik dat ervan wordt gemaakt. Soms wordt er eenrichtingsverkeer ingesteld, dus dan is er een aparte inrit en uitrit. Nederlandse verkeersregels In het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 (RVV 1990) ontbreekt een definitie van de inrit en de uitrit. De begrippen komen uitsluitend voor in de bepalingen over het parkeerverbod in artikel 24 en de bijzondere verrichtingen in artikel 54. Zowel bij inrijden van een inrit als bij het de weg oprijden vanuit een uitrit moet men het overig verkeer voor laten gaan. Het ligt voor de hand dat moet voor een inrit/uitrit niet mag parkeren. Dat geldt ook als het de uitrit van het eigen terrein is.

Bronnen:
wiki

Het mag dus niet, maar misschien helpt zo'n foto op je garagedeur.

Nee, dat mag niet.

als het de eigenaar van de inrit is en hij woont daar, of het is familie van de eigenaar, dan is het volgens mij geen probleem maar als het openbaar is dan ben je starbaar dacht ik..........

Voor een in-, uitrit mag je nooit parkeren. Ook een eventuele eigenaar van een in-, uitrit mag dit officieel niet en kan hiervoor bekeurt worden. Dit zelfde geld voor een kruising. 5m (meen ik) eromheen mag niet geparkeerd worden. Of hij iets mag plaatsten? Wanneer het z'n eigen terrein is mag dit, wanneer het gemeente terrein is niet. In ieder geval niet zonder toestemming. Maar nogmaals je mag er sowieso niet parkeren. Dus politie bellen en ze worden bekeurd c.q. weggesleept.

Op openbaar terrein mag je nooit iets blokkeren. Zelfs al is dat voor je eigen stukje grond.

Je moet als weggebruiker altijd de uitrit van een woning of kantoorpand vrijhouden. Zoniet of een normale bekeuring of heerlijk laten wegtakelen. Waarom dat wegtakelen? Omdat ik er enorm van geniet als aso's door de overheid ( dus in dit geval politie ) enorm streng worden aangepakt !

Een oprit mag nooit geblokkeerd worden, ik heb het zelf weleens gehad, ik moest om 6 u naar mijn werk en verderop in de straat stond iemands auto mij te blokkeren. Ik aanbellen geen gehoor, terwijl ik wel gordijnen zag bewegen, toen heb ik de politie erbij gehaald; ik moest toch naar mijn werk! Sindsdien zeggen die luitjes me heel vriendelijk goeiendag, en flikken me dit nooit meer!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100