Fiat Stilo 1.9JTD: Wanneer ik gas geef vanaf 100km/u begint mijn rechter voorwiel te trillen. Voorbij de 120 is dit voorbij. Iemand wat dit kan zijn?

Heb reeds meerdere diagnoses van verschillende garages gehad. Aandrijfas, fuseekogel/homokoneet, stabilisatorstang.
Onlangs schokbreker vervangen welke was afgebroken, nieuwe banden en uitgelijnd.

Toegevoegd na 19 uur:
Dank voor jullie antwoorden, het trillen verdwijnt inderdaad direct wanneer je het gas los laat. Ben er nu redelijk zeker van dat het de aandrijfas is. 11 juli weet ik het zeker. Nogmaals dank!

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je bij 110 minder gas geeft, word het trillen dan ook meteen minder? Dan moet je denken aan de aandrijfas. ook vreemde bewegingen van de pook kunnen hier op wijzen. De Aandrijfas en de Homokineet zijn in feite een onderdeel. Ik heb zelf al eens alleen een homokineet vervangen (die zit bij het wiel) waarna bleek dat het bij de binnenste koppeling mis ging. Altijd een moeilijke diagnose.... Ik mag er toch wel van uit gaan dat je de wielen ook heb laten balanceren?

misschien zit er een bult in de band, dat kun je niet zien maar wel voelen. en inderdaad wielen laten balanceren dat moet je echt doen als je nieuwe wielen hebt. anders heb je kans binnenkort in te worden gehaald door je eigen wiel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100