Wat voor auto moet ik aanschaffen als ik een zuinige/ruime/ lichte auto wil?

Er moeten voldoende mensen in passen, genoeg kofferruimte en hij moet niet te veel kosten in de maand ( qua bezine + en wegenbelasting ).

Toegevoegd na 17 minuten:
Speciaal voor Dounja een wat uitgebreidere toelichting ;)
- aantal personen: minimaal 5
- kofferruimte: kinderwagen moet er in kunnen ( plat liggend ) Verder een weekend tas of 3 en nog meer spullen. ( zou zo niet precies het aantal liters kunnen aangeven van de kofferruimte.. )
- zuinig: minimaal circa 1:13

Weet jij het antwoord?

/2500

De renault espace is hier wel een optie lijkt mij. Het zuinig rijden heb je overigens vaak zelf in de hand. Of meer in de voet eigenlijk ;)

Simpele auto's zoals een Lada en een Dacia voldoen aan de eisen. Daarbij zijn ze betrekkelijk goedkoop en veel onkosten verwacht je meestal niet te maken. Maar ook iets luxere auto's als de Volkswagen Passaat 1.6 en de Audi A4 1.6 moesten dit halen. Veelal zijn ze niet alleen minder ligt qua gewicht. Andere opties zijn de Ford Focus en de Opel Agila. Hopelijk heb je iets aan deze informatie het is namelijk een heel breed segment. Puur op de portemonnee baserend is een Lada een verstandige keus. Je levert echter wel veel luxe in.

De vraag is hierbij natuurlijk ook hoeveel kilometers je maakt. Zijn dat er weinig is de wegenbelasting de grootste aanslag, dan kun je voor een old-timer met gas of diesel gaan, de afschrijving zal dan minimaal zijn, of je verdient er op. Anderzijds kan een redelijk recente diesel ook goed, Ik rijd in een laguna uit 2001 op diesel, mijn verbruik ligt op 6,3 l/ 100 km. Her beste kun je vergelijken VIA autoweek.nl, hier staan een hoop ervaringen in.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100