Hoe kom je erachter (bij wie kun je dat nagaan) wanneer de stoplichten niet gewerkt hebben??

Ik heb een bekeuring gekregen vanwege het rijden door een rood stoplicht, maar nu ligt me bij dat toen die stoplichten niet werkten. Ik heb de foto's al opgevraagd en ik kan me gewoon niet voorstellen dat ik "zomaar"door rood heb gereden, dus waar kan ik dat nagaan, is daar een "log"o.i.d. van??

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik zou een bezwaarschrift indienen, en hierin vermelden dat de stoplichten buiten werking waren. Ze zijn dan verplicht dit na te gaan, want justitie moet bewijzen dat jij door rood hebt gereden en niet andersom. Als de stoplichten op dat moment niet werkten hebben zij dit bewijs niet. Om sterker te staan is het inderdaad wel handiger om bij de gemeente rapporten aan te vragen waarmee je kunt bewijzen dat de stoplichten niet werkten. Niet omdat je dat moet, maar gewoon om te voorkomen dat dit een lange en vermoeiende strijd wordt waar je waarschijnlijk helemaal geen zin in hebt.

Je kunt bij de gemeente navragen of er een storing is geweest aan de verkeersregelinstallatie op dat kruispunt. Even de nummers noteren die op het verkeerslicht staan en die doorgeven. Ze moetendaar zonder meer een antwoord op kunnen geven, want dat wordt bijgehouden.

als je geflitst bent kun je de foto opvragen misschien dat daarop te zien is dat het licht op rood stond of niet

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100