Kun je benzine ergens mee verdunnen, zonder dat dit schadelijk is voor de automotor?

De vloeistof die dan gebruikt wordt voor het verdunnen, zou dan wel goedkoper moeten zijn dan benzine, om kosten te besparen, in verband met de dure benzineprijzen.

Uiteraard moet de auto goed op deze verdunning kunnen rijden, en moet de motor er niet aan kapot gaan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit verschilt per auto. Meestal moet je een bepaald octaangehalte halen voor de motorprestaties (en de schade aan je motor). In Amerika kunnen auto's rijden op octaangehalte 87. Europese auto's hebben veelal een hoger octaangehalte nodig. En euro 95 is in Nederland de maatstaaf. In sommige gevallen kun je het verdunnen met ethanol. dit zal ook invloed hebben op de prestaties. In sommige gevallen loopt het verbruik terug waardoor je weinig rendement heeft. Indien je aan de duitse grens woont heb je kun je kijken of je op biobenzine kunt rijden. Dit verscheelt per auto

je kan het mengen met Aceton (oplosmiddel). Succes ! Saludos,

Als uw motor u lief is zou ik zeker niet knoeien met de brandstof. Ik heb in een raffinaderij gewerkt en weet waar ik over praat.

Er wordt een paar procent ethanol (biobrandstof) bij de gangbare benzine gemengd, als je daar goedkoop aan kunt komen zou je daar iets meer van toe kunnen voegen. water kost nauwelijks iets, de motor kan waarschijnlijk wel tegen een paar procenten, maar gezond is het niet, en vermogen levert het ook niet op. De meeste fabrikanten vinden het niet fijn als je rommelt met je brandstof. Als er problemen ontstaan en ze komen er achter kun je je garantie wel vergeten!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100