Kan de auto van mijn vader in beslag genomen worden die ik in bruikleen op mijn naam heb?

Er ligt beslag op de auto van mijn vader die op mijn naam staat in bruikleen hij heeft zelf deel 3 als onderpand, kan het beslag dan als nog doorgaan? ook al is de auto niet van mij maar omdat mijn vader niet wilde dat ik de auto reed terwijl hij op zijn naam stond ivm boetes ed.

grt Rdb

Toegevoegd na 1 uur:
Het beslag ligt idd op mijn naam dan heb ik nog een klein vraagje stel ik word toegelaten in de wsnp vervalt dan get beslag op de auto bij de belastingdienst?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als die beslaglegging erop ligt vanuit jouw naam wel. Ligt de beslaglegging vanuit je vaders naam niet. Het gaat erom op wiens naam het kenteken staat die is voor de wet eigenaar. Wie het overschrijvingsbewijs in handen heeft is niet van belang. In jouw vraag komt niet naar voren of het jouw schuld is waardoor er beslag wordt gelegd of jouw vaders schuld.

Als de auto echt van je vader is dan kan dat.

Ja dat kan, want jij bent niet de eigenaar van de auto,en kunt dit ook niet aantoonbaar maken omdat deel 3 niet op jouw naam staat.

Er kan alleen beslag gelegd worden op de eigendommen van die persoon. Dus als het voertuig niet op jou naam staat maar op jouw vaders naam dan kan het idd in beslag genomen worden. Is dit niet het geval dan kan men deze niet vorderen.

Als je vader aan kan tonen, op een andere manier dan met kenteken deel 3, dat hij de eigenaar is van het voertuig moet de belasting het beslag opheffen. Je vader dient daarvoor de verzekering en de belasting over het voertuig te betalen en ook de aankoopbewijzen kunnen overleggen, kan je vader dit niet aantonen gaat de belastingdienst er van uit dat het voertuig van jou is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100