wat betekent een felle flits op de snelweg?

vorige week reed ik 's avonds met mijn vriend naar Antwerpen. We reden op de snelweg ( in Nederland) en bij een viaduct werden we geflitst, dit was een hele felle flits midden in ons gezicht. met de terugweg was dit weer. kan dit voor de snelheid zijn? want naar mijn weten, reed ik niet te hard.

Weet jij het antwoord?

/2500

Kan snelheid zijn, maar soms wordt ook gordelcontrole met camera's zijn. Of die zo wild flitsen weet ik niet.

Waren er wegwerkzaamheden op dat moment? Het kan best zo zijn dat ze door de weeks daar aan het werk zijn en weekends niet. Ze laten het bord met de snelheidsbeperking vaak staan. Dus de kans dat je geflitst bent voor snelheid is redelijk groot.

Het kan niet zo zijn dat je door de politie oid ''in je gezicht'' geflitst bent. Dit is verboden in Nederland omdat je anders verblind kan worden door het felle licht. Dus dit heeft ook niets te maken met je snelheid. Wat het dan wel precies was blijft voor mij een raadsel. Als je precies op de grens zit, weet ik wel dat er kastjes boven de snelweg hangen waar op het moment dat je eronderdoor rijd een dof blauw flitslicht te zien is, maar dat is niet bij een viaduct en niet fel.

Er staan tegenwoordig bij de grensovergangen ook portalen met camera's die alles wat er onderdoor rijdt flitsen. De camera's en sensors houden het grensverkeer in de gaten, met als doel criminelen, drugssmokkelaars en illegale migranten op te kunnen sporen. Ook krijgt men inzicht in wat er aan beroepsgoederenvervoer de grenzen passeert en uit welke landen de voertuigen afkomstig zijn. Zelf rij ik wekelijks onder het portaal door dat op de A67 tussen Eersel en Turnhout staat. Je ziet wel (lichte) flitsen, als je er in het donker onderdoor rijdt, niet een felle flits midden in je gezicht. Het zijn geen camera's die een snelheidsmeting doen. Zie ook de bron voor meer informatie.

Bronnen:
http://www.wegenforum.nl/viewtopic.php?f=7...

Het zijn camera's die van iedereen foto's maakt die langsrijdt en hebben als doel te controleren of jij EN je bijrijder hun gordel dragen. Ze staan inderdaad op de wegen aan beiden kanten die jij beschrijft (aan de linkerkant) De boete valt in België in "graad 1" verkeersboetes. Deze kost €50 euro en kan je tegemoet zien als Nederlander. Als je niet voor betaling zorg draagt, krijg je zelfs een officiële brief/waarschuwing van Koning Boudewijn.

Bronnen:
http://www.theorieles3d.nl/pages/sub/29665...

Zal je wat vertellen, een vriend van ons reed over een weg waar 80 gereden mag worden, hij rijdt volgens zijn zegge niet te hard en wordt geflitst op zijn voorzijde van de wagen.Hij snapte er helemaal niets van, keerde verderop om en reed terug. Voorbij het punt waar hij werd geflitst is hij weer gekeerd en reed weer over de weg richting zijn huis nu met 70 km per uur en werd weer geflitst. Even verderop heeft hij zijn wagen geparkeerd en is naar de controleur gelopen die bij het apparatuur staat. Hij vraagt hoe het kan dat hij tweemaal is geflitst zonder dat hij te hard heeft gereden, de agent vertelde hem dat iedereen daar wordt geflitst en foto's worden gemaakt van de inzittende die voorin zitten om te controleren of ze hun gordel om hebben. Hij had ze beide keren helaas niet om en kreeg twee keer een bekeuring wegens rijden zonder gordel binnen 5 minuten. Dus wie weet ben je ook op de foto gezet, heb jij je verder aan de regels gehouden en je had je gordel om dan hoef jij je geen zorgen te maken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100