Hoe plaats ik een autoradio zonder een DIN in de auto?

Ik wil mijn standaard autoradio vervangen, maar na verwijdering blijft er een groot gat achter. De standaard radio zat vast met schroeven (fabrieks-af). Nu begrijp ik dat er gewerkt wordt met 1DIN of 2DIN, want (het frame van) mijn Sony radio (de nieuwe dus) kan ik er niet in krijgen. Dit omdat er dus gewoon een groot gat zit i.p.v. een 1DIN uitsparing.

Hoe zorg ik nu dat ik een 1DIN "gat" krijg, zodat ik een frame/bracket van een willekeurige autoradio erin kan schuiven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je hebt DIN en dubbel DIN. Dubbel DIN is 2x zo groot en wordt meestal gebuikt voor systemen met tv/navigatiescherm. Het hangt van je automerk en model af of er adapters verkrijgbaar zijn, die van het gat weer een enkel of dubbel DIN ruimte maken. Vraag er eens naar bij de dealer. Als dat niet lukt kunnen de auto hifi specialisten je meestal wel helpen.

Ik heb ook gekeken en het zit er gewoon DIN uit. Als je dat bakje er ook uithaalt past dubbel DIN waarschijnlijk ook. http://www.nexxia.co.uk/products.asp?category=Chevrolet%20Single%20Din%20Fascia§ion=Car%20Audio In de link staan er een aantal op rij. Hier voor de tacuma tot 2002: http://incarmusic.co.uk/product/4745-1051/Daewoo-Tacuma-Facia-Adaptor-Plate Denk dat ie nog steeds past, maar je ziet zelf wel of de schroefgaten overeen komen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100