Kun je op basis van een kenteken de naam/adres van een persoon opzoeken?

Zoals in de titel staat, is dit mogelijk?

Bedankt alvast!

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, het enigste wat je kunt opzoeken is: Voertuig & APK, Eigenschappen, Verbruik & Milieu en Historie. En zelf die gegevens hoeven niet perse te kloppen, aangezien ze afhankelijk zijn van de personen die die gegevens aanleveren.

Bronnen:
https://ovi.rdw.nl/

Voor particulieren is dat wegens privacy gevoeligheid niet mogelijk. De politie kan wel dergelijke gegevens uit het kentekenregister opvragen.

Alleen overheidsinstellingen kunnen zien op wiens naam de auto staat. Deze persoon is in eerste instantie verantwoordelijk voor het voertuig.

Korte antwoord is: iedereen Het lange antwoord staat uitgebreid beschreven in een PDF op rdw site. Bepaalde categorie organisaties mogen persoongegevens van de kentekenhouder inzien. Deze zijn in 2 gedeeltes te splitsen: - Overheidsorganen die belast zijn met de uitvoering van wettelijke regelingen en publieke taken (bijvoorbeeld de Belastingdienst en de politie). - Bepaalde categorieën beroepsbeoefenaren die door de minister van Infrastructuur en Milieu zijn aangewezen (bijvoorbeeld verzekeringsmaatschappijen, advocaten, deurwaarders). Daarnaast mag iedereen (tegen betaling) een verzoek tot inzage indienen, mits de persoon waarover de gegevens gaat toestemming hiervoor geeft. Ook hierop zijn weer uitzonderingen, maar bekijk daarvoor de PDF.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100