Mag je je vader een huur auto laten huren en dan zelf erin rijden zonder de huurder erbij?

je moet voor een huur auto aan bepaalde eisen voldoen

bijvoorbeeld dat je 19 jaar moet zijn en min. 1 jaar in het bezit van een rijbewijs.

maar tegen de tijd dat ik een huur auto nodig heb ben ik maar een half jaar in het bezit van een rijbewijs en net geen 19 jaar.

is het dan mogelijk dat iemand anders de auto huurt en dat ik dan er mee rijd. of krijg je daar veel gedonder mee als er iets gebeurt.

ik hoef geen reacties dat ik dom ben en dat ik dat van te voren zou kunnen weten, ik wil gewoon weten OF het mogelijk is!

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik weet wel zeker dat je hier grote problemen mee krijgt als er iets gebeurd en je kunt het uit eigen zak betalen.

Je vader tekent met de huurovereenkomst een verklaring waarin staat dat hij de bestuurder zal zijn. De verzekering van de auto is alleen geldig als aan de voorwaarden van de overeenkomst voldaan wordt. Als er dus iets gebeurt door een andere bestuurder dan zal de verzekering zich beroepen op de voorwaarden van de overeenkomst en dus niet uitkeren. In sommige huurovereenkomsten kun je ook andere bestuurders aanwijzen, de huurprijs gaat dan meestal wel omhoog.

Nee dat mag niet, maar sommige verhuurders hanteren soepelere voorwaarden zoals bijvoorbeeld de multirent. (Zie link) http://www.multirent.nl/over-multirent/veel-gestelde-vragen/autoverhuur-18-jaar/ Wellicht zit er een verhuurder waarbij je met 18 wel kan huren bij jouw in de buurt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100