Waarom mag je wel in een lesauto rijden maar niet rijden samen met je vader, en of maat?

In een Lesauto heb je toch ook "nog" geen rijbewijs? En je rijd ook nog eens op de weg. Je vader of maat weet toch hoe het werkt en jou kan leren wat de rij-instucteur bij jou ook doet, je betaal er alleen voor bij je Pa/maatje niet.

Weet jij het antwoord?

/2500

In een lesauto heeft de instructeur de mogelijkheid in te grijpen als jij een fout maakt. Hij heeft net zoals jou een koppeling en rem. Een instructeur heeft daar voor geleerd, ook moet je leren kijken (binnenspiegel, buitenspiegel, over je schouder), doe je dit met een maat of je vader en het gaat fout, kunnen ze niet ingijpen. Leswagens zijn er niet voor niets, net als de instructeurs en de strenge examinatoren.

een lesauto is zo ingericht dat de instructeur ook de pedalen kan bedienen en hij is opgeleid om les te geven, hij weet wanneer en hoe er moet worden ingegrepen, je vader kan wel een snelle jongen zijn, die jou leert dat je 70 kan op een weg waar 50 is toegestaan. Het is belangrijk dat we allemaal dezelfde regels aanleren.

Dat mag over een paar dagen wel. Tussen je 17e en je 18e. Daarvoor moet je eerst een praktijkexamen hebben afgelegd en een coach hebben uitgezocht die aan de eisen voldoet. Dat kan ook je vader of je maat zijn. Je mag vijf coaches hebben. Die moeten wel in de auto aanwezig zijn, maar hoeven niet eens voorin te zitten.

Bronnen:
http://www.2todrive.nl/

Een lesauto heeft een blauw dingetje bovenop de auto met een "L". Als je met je vader of maat rijdt in een gewone auto heb je die niet en weten andere mobilisten niet dat er iemand achter het stuur zit met weinig ervaring, en dus wat voorzichtiger moeten zijn. En je vader of maat kunnen dan wel weten hoe het werkt, maar dat wilt niet zeggen dat jij op elk moment hetzelfde doet wat zij zeggen, waardoor je in situaties terecht kan komen die gevaarlijk zijn en dat je niet weet wat je moet doen aangezien je dus nog niet zoveel ervaring hebt. En dan is er niemand voor je om op de rem te drukken.

Kon je dit allemaal zelf niet bedenken?

En verder is het ook nog eens zo dat (bijna) iedereen die langer dan 10 jaar zijn rijbewijs heeft en vandaag examen zou moeten doen, zou zakken als een baksteen! Iedereen ontwikkelt door de jaren heen zijn eigen rijstijl. Of dat goed of fout is, is een andere vraag, maar het feit dat je vader of maat nu niet zijn examen zou halen zegt al genoeg. Waarom denk je dat in Belgie zoveel ongelukken een dodelijke afloop hebben? Juist, omdat daar paps en mams jou wel mogen leren rijden. In Belgie heb je ook eerder een rijbewijs dan een regering ;-)

Bronnen:
http://www.rijschooldenk.nl/rijles_methode...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100