Als ik een auto (2e hands) koop in Belgie, maar woonachtig te Nederland, kan ik dan met belgisch kenteken blijven rijden?

Is dit goedkoper als in Nederland? kwa wegenbelasting, verzekering etc.
Zijn de auto's goedkoper in Belgie? Gaat om de Mercedes, Volkswagen en BMW auto's.
Mijn vraag stel ik hier omdat ik soms nederlandse mensen in belgische auto's zie rijden (NIET voor werk, gewoon particulier) en ook vaak die Polen die altijd nog rijden met Pools kenteken hier in Nederland...

Toegevoegd na 10 minuten:
In mijn straat staan ook paar Belgische auto's met Nederlandse eigenaren! Zij WONEN in Nederland

Weet jij het antwoord?

/2500

Kortweg: kan niet. Je mag als Nederlander, dacht ik, zelfs niet met een buitenlands kenteken in Nederland rijden tenzij je over de grens woont.

Het mag wel een buitenlands kenteken zijn maar de AUTO moet dan in nederland geregistreerd worden.

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/au...

De auto moet het kenteken krijgen van het woonland van de geregistreerde eigenaar. Ben geregistreerd als eigenaar van de auto en woonachtig in nederland MOET je een nederlands kenteken aanvragen. Al die polen die met poolse kentekens rondrijden wonen officieel nog in polen. Of de auto's staan geregistreerd op iemand die in polen woont. Datzelfde geld voor de belgische kentekens in jouw straat. Of die mensen wonen officieel nog in belgie. Of de auto staat niet op hun naam geregistreerd maar op iemand die in belgie woont. Het kan natuurlijk zijn dat ze voor een belgische firma werken en van die firma een auto in gebruik hebben.

Je mag als nederlander niet prive blijven rijden in een auto met een buitenlandskenteken. Dit is verboden. Voor een dag of een korte periode totdat je het voertuig hebt ingevoerd bij de rdw mag maar als de politie kwaad wil dan kunnen ze jou beboeten. Check de site www.rdw.nl voor meer informatie. Ze hebben ook een algemeen nummer en daar zit een callcenter achter die een grote databank heeft met informatie. Krijg je een 1ste lijns medewerker en kom je er niet uit vraag dan naar een senior medewerker. Deze weten vaak een hele hoop meer door ervaring. Succes!

Helaas maar waar, dit kan niet. Wij hebben in Belgie allemaal een persoonlijk kenteken. Zodra ik mijn auto inruil mag ik mijn platen demonteren en op mijn nieuwe wagen plaatsen. Dus tenzij je in Belgie geregistreerd staat, of in belgie werkt. Pas dan kun je belgisch kenteken rijden. Overigens zijn er wel foefjes, maar als ze u pakken... Auto's zijn in Belgie goedkoper omdat er geen BPM en allerlei taxen over betaald hoeven worden. Bovendien wordt er bij ons meer Mercedes, Audi & BMW gereden dus zullen ze daarom ook wel iets goedkoper zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100