Wat is de linker koplamp van een auto? Is dat links gezien vanuit de bestuurder of links als je voor de auto staat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Vanuit de bestuurder gezien, want een auto gebruikt ook een richtingaanwijzer die bij voor- zowel als de achterzijde links en rechts hetzelfde knippert, anders zou het voor wel knipperen naar links, en achter naar rechts, zit geen logica in, en het is nog gevaarlijk ook in het verkeer.

De linkerkoplamp is de lamp die aan de bestuurderszijde zit. Dat is ook de linkerkant van de auto

Altijd in de rijrichting kijken, dus is de linker koplamp de koplamp aan de bestuurderszijde

Achter het stuur zittende de linker koplamp. Het maakt daarbij niet uit of het een auto is gebouwd voor links- of voor rechtsrijdend verkeer. (En al helemaal niet in welk land je bent).

Er is een kreet "Links, voor de kijkers rechts!"en dat gezegde geldt ook bij auto's. Als je naar de auto kijkt zit de linker koplamp rechts.

Er wordt gerekend als je achter de auto staat .

Dit is de koplamp die voor de bestuurder zit. Dit is gebaseerd op het feit dat de motorkap de voorkant zit. In de scheepvaart hebben ze hier de term bakboord/stuurboord voor. Bakboord is altijd links, van achter naar voren gezien, en maakt het niet uit of je met je rug naar voren of naar achter staat.

Het is opzich vrij makkelijk om dat te onthouden, alles wat aan de bestuurderskant zit is links en dan automatisch heb je rechts.....!!! Als je dus het ff niet weet stap je snel je auto in en dan zet je lampies aan en dan zie je vanzelf welke zwak of kapot is, en vanuit de bestuurders kant ken je dan zien of de linker of rechter kapot is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100