Dagelijkse rijkostenvergoeding in CAO?

Bij mijn werkgever had ik alleen mijn benzine kosten opgeven, in mijn overeenkomst staat echter dat de dagelijkse rijkosten vergoed word.

Valt de 19 cent per kilometer hieronder?
Het bedrag wat ik nu krijg dekt alleen mijn benzine en niet de banden, remmen, onderhoud, afschrijving etc..

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je € 0,19 krijgt is dat en belasting vrij vergoeding voor je auto maar meer krijg je dan niet geen benzine geld of andere onkosten.

In basis 19 cent per km. tot een maximum van 150 'reiskilometers' per dag. Er zijn wat variaties, afhankelijk van je 'werkweek' Bij onderstaande link kan je het zelf uitrekenen.

Bronnen:
http://reiskostenvergoeding.infozoeker.tk/...

Het is een kwestie van goed lezen en uitleggen wat er bedoeld wordt. Ook wat er redelijkerwijs gezegd, bedoeld, begrepen, afgesproken is. Met dagelijkse rijkosten zouden de variabele kosten bedoeld kunnen owrden. De ANWB geeft de kilometerprijs per klasse auto gesplitst in vast en variabel. Variabel is bijvoorbeeld brandstof, een stukje onderhoud, banden, een klein deel van de afschrijving. Verzekering en motorrijtuigenbelasting zijn vast dus zijn geen rijkosten. Wat de Belasting als belast en onbelast ziet, speelt geen rol, omdat de rijkosten zullen worden vergoed. .

De €0,19 die je krijgt is een belastingvrije vergoeding die je van je werkgever krijgt. Als je meer dan €0,19 krijgt wordt het meerdere wat je krijgt bij je inkomen opgeteld en betaal je daar gewoon belasting voor. Het staat iedere werkgever vrij om meer te betalen. De meesten doen het echter niet uit zichzelf. Als je er echt te kort aan komt zou ik als ik jou was eens met je baas gaan praten,wie weet,nee heb je,ja kan je krijgen... Toegevoegd na 1 minuut: Je betaald er geen belasting "voor" maar over. Foutje...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100