Kan ik meerdere bekeuringen krijgen voor één overtreding?

Bijvoorbeeld, je auto verkeerd geparkeerd laten staan voor bijvoorbeeld een week (op dezelfde plek)

Weet jij het antwoord?

/2500

Normaal als er een bonnetje onder je ruitenwisser ligt krijg je er niet nog 1 extra. Daarom zie je wel eens mensen bij een ander de bon onder de wisser vandaan halen en dan bij hun eigen eronder leggen.

Ja helaas mag dit wel. Zo heb ik er 5 gekregen achter m'n ruit voor het niet betalen van de plek. Was vergeten de parkeervergunning kaart voor de ruit te leggen en toen ik de auto na 1 1/2 week weer nodig had zat er dus van bijna elke dag 1 bon achter de ruit!

Voor één en dezelfde overtreding kun je in principe maar één keer worden bekeurd. Ik weet van een advocaat die ergens in Groningen werd geflitst voor te hard rijden, en een uur later op de afsluitdijk weer. Zijn verweer was dat hij daartussen niet onder de 100 was geweest, en het dus één overtreding betrof. Weet helaas niet hoe het is afgelopen, maar je begrijpt dat je aannemelijk zult moeten maken (in je bezwaarschrift) dat je auto in de tussentijd niet is weggeweest. Je bedoelt toch niet dat je geen parkeergeld had betaald? Dan krijg je (zo heet dat formeel) een naheffing parkeerbelasting, en het tarief is meestal per dag.

Ja, dit kan perfect. Hier (frankrijk) was een motorijder zo dom om de gendarmerie met hun mobiele flitscamera uit te dagen door 5 maal aan topsnelheid (285km/u ipv 50km/u) voorbij hun camera te vliegen. Die motard dacht dat ze hem enkel langs vooraan konden flitsen...maar recent hebben de gendarmen hun systeem aangepast... Die motorijder was eraan voor 5 zware overtredingen (hier: un delict) en kan in de gevangenis gaan opscheppen met zijn verhaal. 5 maand tijd had hij daarvoor....En daarna kon hij met de fiets (2jaar zonder rijbewijs) gaan werken om de boete te betalen... Soit, hij leeft tenminste nog, wat van vele motorijders van zijn genre hier niet kan worden gezegd. Groeten, Eric Toegevoegd na 10 uur: Ah ja, voor de Nederlanders : "gendarmen" zijn mensen zoals de rijkspolitie bij jullie. Specifiek wat het parkeren betreft : je hebt in principe elke dag recht op een bekeuring of zelfs meer indien er op die dag verschillende tijden zijn dat je moet betalen.(bv voor en namiddag).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100