krijg ik een snelheidsboete uit duitsland binnen?

op de terugreis van een weekend praag met vrienden ben ik in duitsland geflitst. De snelweg ging opeens van autobahn (waar ik ong. 180 reed) naar een snelheid van 80 kmu omdat er een hoge brug aankwam. Dus ik denk ivm zijwind. Ik zag te laat dat er een flitspaal net voor deze brug stond, dus ik ben van voren geflitst met ongeveer 100-110kmu.. Zal ik deze boete thuis krijgen? en wat zal ongeveer het bedrag zijn wat hierop staat?

Toegevoegd na 2 uur:
alvast bedankt voor de antwoorden. Weet iemand ook hoelang dit ongeveer zal duren? (weken,maanden?)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je krijgt zeker weten een boete!. Mijn pa is vorig jaar geflitst in Duitsland en moest er 92.50 ofzo betalen. 90 euri boete en 2.50 verzendkosten. De procedure gaat als volgt: Eerst krijg je een Duits brief thuis gestuurd waarin staat dat je te hard heb gereden op de (naam/nummer van de weg) waar je maar (aantal km) mag. er staat ook een mooi foto van de bestuurder bij en de kenteken is er ook bij vermeld In die brief staat dat je moet betalen of anders gaan ze je aanklagen o.i.d. Dus moet jij een handtekening eronder zetten dat je de boete accepteer. vervolgens moet je het opsturen en krijg je later pas de boete te zien! en dan vul je je bank/giro nummer etc. erin en stuur je het weer op.

NEderland heeft een overeenkomst met Duitsland. Deze valt dus gewoon in het NEderlands in de bus van de eigenaar van het voertuig.

Je mag op een bedrag van 50 euro rekenen. Toegevoegd na 1 minuut: Er zijn een aantal manieren om onder een boete uit te kunnen komen: * Maak bezwaar * Reageer met een brief waarin je vraagt om uitleg in de Nederlandse taal bij je boete * Verklaar dat je niet de persoon bent op de foto die bij de boete is gevoegd In dit laatste geval: in Duitsland wordt van de bestuurder van een auto, vrachtwagen of motor een foto gemaakt wanneer deze geflitst wordt. Deze wordt bij de boete gevoegd. Toegevoegd na 5 minuten: 4 weken voordat het proces verbaal binnen is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100