mondelinge overeenkomst auto komen van particulier

Heb een vraag

ben wezen kijken voor een auto en heb daarna mondeling akkoord gegeven dat ik de auto zou kopen. Kreeg daarna ook alvast alle papieren(rekeningen
en een taxatie rapport) mee naar huis (wat ik opzich raar vond) om de auto op mijn naam te zetten. Eenmaal thuis zat ik de papieren nog eens door te kijken en zag dat op geen één van de papieren zijn adres gegevens stonden maar wel drie andere verschillende persoons gegevens en achteraf nadenkend bleek zijn verhaal ook niet helemaal te kloppen. auto zal misschien wel van hem zijn maar op papier zag ik niet zijn adres staan.
Heb toen de papieren plus een briefje erbij dat ik er vanaf zag dezelfde avond in zijn brievenbus gedaan.
De meneer belde de volgende dag op en had in mijn voicemail ingesproken dat hij zijn advocaat zou inschakelen omdat ik mondeling akkoord was gegaan.

Mijn vraag is kan hij dit doen ? de persoon heeft alleen mijn 06 nummer (die geheim is genoteerd bij provider) en een mailtje via marktplaats dat ik een bod had uitgebracht.
En heb al meer dan een week niets meer gehoord van de persoon.

Kan de man achter mijn gegevens komen?

Hoor graag van jullie

Mvg
Marco

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, hij kan vanalles dreigen. Hij wil namelijk geld zien en hoopt dat jij bang gaat worden en daarom gaat betalen. Iemand die te goeder trouw heel netjes zijn auto wil verkopen, die zal niet dreigen. Mondeling is inderdaad rechtsgeldig in dit geval, maar als hij geen zuivere koffie is, is het wel prettig als je er door anoniem te blijven toch onderuit kan, want dan deugt er gewoon vanalles niet, dus daar moet je zo ver mogelijk vandaan blijven. Hooguit kan die je nog telefonisch gaan stalken. Noem dan je naam nooit als je opneemt. En als je nummer nergens vermeldt staat en niet te googlen is, dan zal die vanzelf moeten afdruipen. Alstie je achterhaalt, dan heeft ie dat op een duistere manier gedaan. Ik weet niet of dat mogelijk is, maar tuig kan vanalles, dus misschien ook je 06 achterhalen waar die woont. Maar als het zó ver is, dan zou ik gewoon de politie inschakelen, want dan doen zíj allerlei zaken die niet deugen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100