Wat gebeurt er als je bij 100 km/uur je motor van de auto afzet en weer start?

Dus je rijdt bijv op de snelweg en drukt de koppeling in, zet de motor af en na een paar seconden start je weer? En wat gebeurt er als je hem rijdend, ontkoppeld, in de achteruit zet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Tijdens het rijden en de koppeling intrappen en de motor afzetten en daarna weer aanzetten dan gebeurd er niets behalve dat je stuurbekrachtiging en rembekrachtiger wegvalt en alles wat pas werkt als de motor draait. Tijdens het rijden de koppeling intrappen en em in zn achteruit zetten kan en er gebeurd niets maar ik raad het je af om het te proberen want stel dat je per ongeluk uit automatisme je koppeling op laat komen dan spat je bak uit elkaar en goed ook !!!

Als je het heel kort doet, dus bv uit en weer aan dan kan er weinig gebeuren. MAAR, zoals anderen al aangeven het stuurslot kan in werking treden met alle gevolgen van dien. Maar wat ook gebeurt is dat de smering in de versnellingsbak op non actief word gezet terwijl de aandrijfas op toeren blijft. na 2 a 3 km kan er al behoorlijke schade optreden. Toegevoegd na 2 minuten: Mocht het je lukken om de achteruit in te schakelen, wat bijna onmogelijk is, maar niet ondenkbaar! Dan heb je een enorm technies en gezondheidsprobleem op het moment dat je de koppeling volledig loslaat

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100